Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Българските патриоти: Скандално - „партиите на промяната“ връщат ДПС във властта!

Политика

Българските патриоти: Скандално - „партиите на промяната“ връщат ДПС във властта!

Снимка:

Хората, които излъгаха избирателите, че ще се борят с протурската партия, реално вече се готвят за коалиция с нея, смятат от ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ

Скандално! Т.нар. „партии на промяната“ връщат ДПС във властта! Хората, които излъгаха избирателите, че ще се борят с протурската партия, реално вече се готвят за коалиция с нея, заявяват в своя позиция Българските патриоти.

„Това става ясно от  поредица интервюта, в които лидери на формированията „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън“ - Атанас Атанасов и Татяна Дончева, направиха директна заявка, че след предсрочните парламентарни избори на 11 юли 2021 година няма да откажат подкрепа от „Движението за права и свободи“ при евентуално съставяне на правителство“, пишат от коалицията.

„Ако нямаме 121 депутати, протестните партии трябва да направим правителство и да го сложим на масата. Който иска, да го подкрепи. Ако народните представители от ДПС искат, нека го подкрепят“, каза Атанасов.

Татяна Дончева обяви: „Дори да не ни стигнат 121 депутати, трите формации „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън“ трябва да работят с ДПС и БСП за създаване на следващо управление“.

„Думите на двамата не кореспондират с цялостното им говорене от последните години, особено на Атанасов, който доскоро определяше като нулева възможността за такова нещо.

На базата на анти ДПС говоренето „Демократична България“ организираха протести през лятото на миналата година, чието начало бе акцията срещу резиденцията на Ахмед Доган в Росенец. В митингите се включиха и „Изправи се! Мутри вън“. Това даде възможност на двете партии на изборите на 4 април 2021 година да влязат в 45-тия парламент, който просъществува 27 дни“, заявяват патриотите.

Според тях рязката смяна на посоката и изразената готовност на „Демократична България“ за коалиране с ДПС означава тотална подмяна на вота на техните избиратели.

„Твърдението „ние никога няма да се съюзим с ДПС“ се оказа пълна фалшификация, смятат Българските патриоти от ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ.

„Остава отворен въпросът какво ще направи другият съпредседател на коалицията „Демократична България“ Христо Иванов, който организира сценария „Росенец“ - на каква позиция е той и подкрепя ли сдружаване с ДПС. Защото са на път да се окажат верни съмненията, че акцията „Росенец“ е организирана съвместно от „Да, България“ (част от „Демократична България“) и ДПС, за да мобилизират електоратите си.

А услужливото отваряне на неограничен брой секции в Турция от същите тези „демократи“, вече е кристално ясно, че е цената, която Христо Иванов плати на ДПС за връщането си в политиката“, категорични са патриотите.

„Намерението на „Изправи се! Мутри вън!“ за партньорство с ДПС, изразено от Татяна Дончева, има своите корени. Въпреки „спонтанното“ им участие в протестите миналата година и самоизтъкването, че са партия на протеста, всички знаем за топлите връзки на колежката на Дончева - Мая Манолова, с ДПС.

„Може да се окажат верни и твърденията, че ДПС са подкрепяли телевизионния проект на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Което ще означава, че той има зависимости и е готов да състави кабинет с подкрепата на „Движението за права и свободи“.

И от тази очертана картина реално излиза наяве истината за политическата конюнктура и за задкулисните договорки и игри на лидерите на „Демократична България“, „Изправи се! Мутри вън“ и „Има такъв народ“, които са патерици на ДПС за поредното им директно завръщане във властта.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още