Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Българският евродепутат трябва да е честен, последователен и да знае езици

Политика

Българският евродепутат трябва да е честен, последователен и да знае езици

Българският евродепутат трябва да е честен, последователен и да знае езици - Tribune.bg
Снимка:

Без двойни стандарти в храните – най-важната му кауза, показва проучване

Българите искат от бъдещите евродепутати преди всичко да са честни, да са последователни и да владеят чужди езици. Това показва проучване на „Тренд“ по поръчка на „24 часа“, проведено в периода 6-13 март 2019 г. сред 1005 пълнолетни българи. Най-важните им задачи според българите ще са: да се борят с двойните стандарти в продуктите и да защитават националните интереси.

На въпроса какви качества трябва да притежават българските евродепутати, отговорите на челните места са повече морални, а не толкова прагматични качества. За три четвърти от българите честността е много важна, а близо две трети са на мнение, че от особена важност е българският евродепутат да е последователен в своите позиции, като за 27% от всички интервюирани това е по-скоро важно. С по-малки натрупвания като проценти, но отново с открояващ се дял, е владеенето на различни езици. Опитът като евродепутат и партията, която подкрепя дадения кандидат, не са от толкова сериозно значение в сравнение с другите изброени качества. Въпреки това, в разбивката по партийна принадлежност, за привържениците на ГЕРБ и БСП, партията от чиято листа е кандидата е от по-сериозно значение в сравнение с общата картина.

Данни от проучването Данни от проучването

Отчетливо личи, че интеграционните стъпки като влизането на България в Шенгенското пространство и въвеждането на еврото като валута, отстъпват място като приоритет за българите от борбата с двойните стандарти в продуктите и защитата на националните интереси. Прави впечатление, че европейските фондове като важност са напълно съизмерими като процент с абстрактните на пръв поглед защита на демократичните ценности и върховенството на правото.

Данни от проучването Данни от проучването

Потвърждение на данни от други изследвания на „Тренд“, регистрираме на въпроса за външните граници на ЕС. Близо две трети (65%) от всички български граждани са на мнение, че външните граници на ЕС трябва да са затворени, а 17% споделят обратното.

Данни от проучването Данни от проучването

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети