Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Балтова: Приоритет ще бъде запазването на здравето на работещите в туризма

Политика

Балтова: Приоритет ще бъде запазването на здравето на работещите в туризма

Балтова: Приоритет ще бъде запазването на здравето на работещите в туризма - Tribune.bg
Снимка:

„Върховен приоритет на моята работа ще бъде запазването на здравето на работещите в туризма, хотелиерството, ресторантьорството, туроператорите, транспортните фирми и екскурзоводите, както и осигуряване на една благоприятна среда за тяхната дейност“, заяви служебният министър на туризма Стела Балтова при поемането на длъжността от досегашния министър Марияна Николова.

„Разбира се, ще ни бъдат необходими съвместни усилия с останалите институции, за да изведем България от червената зона и паралелно с това да подготвим страната от маркетингова гледна точка, така че в момента, в който настъпят тези благоприятни условия за достъп на чужденци в страната ни, те да изберат точно България за туристическа дестинация“, допълни тя.

Балтова разкри, че предстои да проведе среща с туристическия бранш. „Ще продължа всичко добро, което е направено“, каза тя.

Досегашният министър на туризма Марияна Николова изтъкна, че България е четирисезонна дестинация и министерството трябва да продължи работа в тази посока. „За малкото месеци, в които аз бях вицепремиер и министър на туризма, се направиха много неща, включително подготовката за летния сезон и добър зимен сезон, който имаше, благодарение на адекватните действия на Министерството и единните правила, които са за работа на местата за настаняване и изхранване. Те ще важат и за летния сезон. Направи се и много агресивна работа по искане на бранша, тъй като браншът е този, който поставя дневния ред и всеки министър трябва да знае, че винаги погледът му трябва да бъде насочен към бранша“, заяви Николова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати