Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Банов пред ЖГЕРБ: Визиите на левите за България са единствено популизъм и лъжи

Политика

Банов пред ЖГЕРБ: Визиите на левите за България са единствено популизъм и лъжи

Банов пред ЖГЕРБ: Визиите на левите за България са единствено популизъм и лъжи - Tribune.bg
Снимка:

За всеки е видно, че визиите на левите за България са единствено популизъм и лъжи. Предстоящите европейски избори са много ключови и нашата задача е да мотивираме хората да останат тук и да гласуват, тъй като непосредствено преди вота има натрупване на почивни дни. В противен случай идва тежкият популизъм на социалистите. Това каза министърът на културата Боил Банов пред жените, участващи във Велико Търново в осмата политическа академия на ЖГЕРБ, съобщават от ГЕРБ.

„Лансира се лъжлива мантра, според която ГЕРБ не се занимава и не се грижи за културата и изкуството“, каза пред аудиторията Боил Банов. Той обясни, че в момента системата на театрите и филхармониите работи отлично.

 „Никой там не може да се оплаче, че има финансови ограничения. Осигуряваме пари не само за заплати, но и за творческата дейност. Музеите и галериите по места също получават добри пари, знаят какво ще получат и е важно какъв е самият им мениджмънт. За киното тази година има с 2 милиона повече – от 13 на 15 милиона. За културно наследство също има повече средства. Правителството увеличава и парите за читалища, парите за култура в общините“, обясни Боил Банов. Министърът на културата призова хората, симпатизиращи на ГЕРБ, да имат самочувствие. „Не е вярно, че ГЕРБ не се грижи за културата. Имайте самочувствие и опровергавайте тази лъжлива мантра“, категоричен бе Банов.

По думите на председателя на ЖГЕРБ Ирена Соколова Боил Банов е сред емблематичните министри на това правителство

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети