Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бареков се надява да има коалиция с "Атака" за евроизборите до няколко дни

Политика

Бареков се надява да има коалиция с "Атака" за евроизборите до няколко дни

Бареков се надява да има коалиция с Атака за евроизборите до няколко дни - Tribune.bg
Снимка:

Преди 10 дни със Сидеров стигнали до разговор за предизборна кампания

Евродепутатът Николай Бареков се надява до 21 февруари да постигне споразумение с лидера на „Атака“ Волен Сидеров за коалиция за предстоящите европейски избори. Това съобщи Бареков по време на пресконференция. Според него е напълно възможно "Атака" да се яви на европейските избори заедно с неговата партия "Презареди БГ".  Бареков разказа, че последният му разговор за коалиция с Волен Сидеров е бил преди 10 дни и тогава са стигнали до разговор за предизборна кампания.

Причината Бареков да посочи като краен срок 21 февруари е, че на 22 февруари щяло да има среща на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа (АКРЕ), където трябва да бъде решено дали "Атака" ще бъде приета в организацията.

Според Бареков е спекулация, че Сидеров иска да е водач на листата за евроизборите. Много е възможно трето лице да води тази листа, каза Бареков. Той разказа, че е водил разговори за общо явяване и с евродепутата Ангел Джамбазки, на което той е поставил условие да води листата. Ако подпишем с "Атака", условието е да бъдем обединени консерватори, обясни Бареков.

Преговорите за общо явяване на "Обединени патриоти" на европейските избори бяха блокирани от Валери Симеонов преди две седмици, след като се обиди на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според Бареков ДПС и БСП защитават политиката на Сорос в Европа и политиката на едрия капитал.

Той допълни, че ще бъде на форум на републиканците в САЩ, където се надява на подкрепа от ядрото около президента Доналд Тръмп.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати