Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Барометър“: 8% преднина на ГЕРБ пред БСП

Политика

„Барометър“: 8% преднина на ГЕРБ пред БСП

Барометър: 8% преднина на ГЕРБ пред БСП - Tribune.bg

Социалистите разчитат на твърд електорат, бойкотът на НС не им носи позитиви

В края на ноември и на ръба на затягащи се противоепидемични мерки одобрението към ГЕРБ не търпи значителна динамика и партията остава водеща политическа сила (20,1%). Това се казва в изводите на последносто социологическо проучване на „Барометър“.

БСП остават на второ място с 12,5%, като разчитат на подкрепата предимно на твърдия си електорат, а опитите им да блокират работата на Народното събрание и приемането на бюджета за следващата година, като не влизат в пленарната зала, не им печели одобрение и не привлича нови избиратели.

Не им помага и яростната им съпротива срещу дистанционната работа на депутатите и гласуването на закони от парламента по електронен път при условие, че многократно са заявявали подкрепата си за електронно гласуване при провеждане на избори.

ДПС събират 7,9% със своя традиционен електорат.

Твърдата и ясна позиция за отстояване на българщината в Македония укрепи позициите на ВМРО. Освен традиционно твърдото си избирателно ядро Патриотите получават и подкрепата на периферни избиратели и по този начин стават опонент на ДПС за третото място. Заявка да гласуват за ОП дават 7,6% от избирателите. Да не забравяме, че на президентските избори за председателя на партията Красимир Каракачанов гласуваха 15% или около 600 000 избиратели.

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ задържа нивата си на одобрение без промяна, същото се отнася и за Демократична България, които остават в рамките на твърдия си електорат от десни избиратели от големи градове.

30,9% заявяват, че няма да гласуват, а 9,1% от анкетираните се колебаят.

Проучването е проведено в периода 24-29.11.2020 г., със собствено финансиране, сред 847 души на възраст над 18 г., чрез телефонни интервюта, по методика „Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (15)

Това е добре колкото и да се напъваха Цяло лято да бутнат Бойко не успяха
30.11.2020 14:26 / Отговор
Джедай Тотю Ха-ха, на ДеБъ са дадени 3,1% евентуални избиратели, а на Слафчувата „Има такъв народ“ – 3,7%! И същият този Слафчу Учиндолски декларира твърдо и непоколебимо: „Затова искам най-безапелационно да кажа следното: Партия „Има такъв народ“ ще се яви сама на изборите“ - https://www.facebook.com/STTrifonov/ - което не се връзва хич, ама никак с бляновете и розАвите сънища на МаяМа и Ристе ВицеадмиралО! Въх, мори майко, „ще да загине и тоя юнак…“!
30.11.2020 15:27
ГЕРБКП Платена "социология" на някакъв от ВМРО, на кметските избори даваха 20 процента, че ще спечели Джамбазки, толкова за това "проучване", което дори няма собствен сайт.
30.11.2020 18:39
Дсбкп Цяло лято др.череп им плащаше на (в кавички) ""протестиращите"" метежници!Цяло лято плащаха за платени публикации по божков тв и, ""нова"" тв (в кавички) колко много са вече напред бкп/бсп, дсбкп, дай България, има/няма такъв/а народ/партия, платформата на манолова и, така нататък....!!!Плащаха за платените им публикации по тв-те и, накрая нищо пак!Народа на България иска нещо да се направи и построи за тях, а не дсбкп и техните да показват от прозорците метежниците платени и, да им казват ""народа"" (в кавички)!!!!
Разбрахте ли другари, че трябва да се работи за България, а не да се произвеждат всеки час фалшификации как България заживяла!!!Метежниците платени не са Българския народ, а тия които работят!!!
30.11.2020 23:14
ГЕРБКП Борисов/Пеевски разпространяват фалшиви социологически проучвания, а проситя трол на ГЕРБ ми говори, че другите фалшивицирали. Не е лесно да си прост като вожда си и да пишеш небивалици, за да замазваш лъжите на Партията. Оставка!
01.12.2020 07:44
Никой не ми е плащал И пак ще си гласувам за Бойко не виждам други свестни
01.12.2020 07:46
Покажи всички
Бойко ще вземе на изборите много повече от 20%. Бас държа!
30.11.2020 14:28 / Отговор
кесо Те сега кака ви Курни като тръгне с четата червени паразити /пардон "партизани"/ да борят вируса /не на комунизма де/ по болници и ковид-отделения, па като извоюват една ми ти пълна "победа" ела да видиш кво ствава с рейтинга - 300% гласове в кърпа са вързани, нема а си играят на дребно я. Щот по стар комунистически обичай, ако вирусът бъде победен кака ви Курни и БСП ще рапортуват, че именно те са го преборили ккато "монархо-фашизма" на 9 септември 44г., е, ако все пак работата не стане ще обвинят управляващите, че са саботирали "героичната" им борба.
30.11.2020 15:03 / Отговор
Мравояди от всякъде! И да не ви харесва,това е истината!Ако искате се подвизавайте и с името ДБКП,пак това ще бъдат приблизителните резултати!Неподгрявайте мазнината,че 4% не са никак малко!
30.11.2020 19:09 / Отговор
така е Прав си, с купен вот , репресии, корпоративен вот, зависимости и редактирани протоколи - така печели шайката ГЕРБ. Никой не гласува за тези комунисти по съвест.
30.11.2020 19:44
Ади бе Шайката на бкп да обяснява кой и, кои биле шайка Аха ха ха ха ха ха!!!!!!!!
30.11.2020 23:16
До така е,но без доказателства! И кой те е купувал,репресирал или те е заплашвал,за каквото и да е през последните 20 години?Ти или си много млад и зелен,или от носа ти стърчи сърп,а от ушите чук!Ако спечелят машинния вот,тогава пък сигурно ще е виновен арменския поп!
01.12.2020 09:41
Никой не ми е плащал И пак ще си гласувам за Бойко защото няма други свестни
01.12.2020 07:45 / Отговор
коментар Винаги само за Бойко и ГЕРБ!!!Душманите да се пукат от завист некадърниците завистливи!!!
01.12.2020 08:51

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати