Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Барометър България“: Силвия Кръстева – кандидат на ПП „ВМРО – БНД“, води в надпреварата за кмет на Община Трявна

Политика

„Барометър България“: Силвия Кръстева – кандидат на ПП „ВМРО – БНД“, води в надпреварата за кмет на Община Трявна

Барометър България: Силвия Кръстева – кандидат на ПП ВМРО – БНД, води в надпреварата за кмет на Община Трявна - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатът на ПП „ВМРО – БНД“ за кмет на Община Трявна, Силвия Кръстева, води с 22,5% пред опонентите си. Това показва проучване на „Барометър България“, проведено на 19 и 20 октомври 2019 г. в градовете Плачковци и Трявна. Анкетирани са 302 души между 18 и 85 години, от които жени са 52 процента, а мъже – 48 на сто.

Анкетираните ползваха бюлетина за симулационно гласуване и импровизирана урна.

При гласуването с бюлетина за кмет се получиха следните резултати:

На първо място е Силвия Кръстева – кандидат на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ с 22,5 процента, на второ място – Мария Пенева, издигната от ГЕРБ с 20,9 на сто, на трето място – кандидатът на Местна коалиция „МИР“ – Татяна Рачева с 15,2%. Следва кандидатът на ПП „БАСТА“ – Людмил Бучев с 11,9%. След тях е кандидатът на МК „Алтернативата на гражданите“ („Движение 21“) – Драгомир Николов с 9,3%, следва МК „Български социалдемократи“ с кандидат Гергана Ганчева – 5,3 на сто. Кандидатите на ПП „АТАКА“, ПП „НФСБ“, ПП „СДС“ и ПП „Движение Гергьовден“ си поделят 11,9 процента от гласовете (от процент и половина до 3 процента) – твърде малък процент, който граничи със статистическата грешка.

„Барометър България“„Барометър България“

3% процента са недействителните бюлетини и 1% – „Не подкрепям никого.“ 

При гласуването за общински съветници картината процентно се повтаря. Има малка разлика при партиите и коалициите, които не са издигнали кандидат за кмет, но имат листи за съветници.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ВМРО

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати