Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Барометър“: ГЕРБ пред БСП с 5%

Политика

„Барометър“: ГЕРБ пред БСП с 5%

Барометър: ГЕРБ пред БСП с 5% - Tribune.bg
Снимка:

„Барометър“: Слави Трифонов е новият Бареков

ГЕРБ остава водеща политическа сила. Това показва проучване на „Барометър“, проведено в периода 14-18. Ако парламентарните избори бяха днес, ГЕРБ биха ги спечелили с подкрепа от 22%. Втори остават БСП с 16,9%. На трето място е ДПС с 5,6%.

БарометърБарометър

ВМРО с 5,3% имат тенденция за повишаване на одобрението, което бяха генерирали по време на изборите за евродепутати, като привличат т.нар. патриотичен вот на избирателите, включително и на привържениците на останалите две партии от вече разпадналата се „малка коалиция“.

Проучването показва, че евентуална партия на Слави Трифонов би получила 1,7% при провеждане на парламентарни избори. От „Барометър“ уточняват, че партия на Трифонов има потенциал да „открадне“ избиратели от по-малките партии, които в момента отбелязват отлив на одобрение, като ВОЛЯ, Атака и Бареков. Трябва да се има предвид обаче, че на този етап заявлението на анкетираните да я подкрепят е преди всичко израз на одобрение спрямо личността на Слави Трифонов като обществена фигура и тепърва ще си проличи доколко ще привлече реален вот както персонално той като политик, така и формацията, която ще създаде – като политическа платформа и като лица, които ще предложи на публиката.

Към момента партия на Трифонов не води до значими промени в  стратификацията на политическият живот и по-скоро се явява „новата Воля“, с която ще се бори за евентуално влизане в парламента. Доколкото партията на Марешки се яви като наследник на електората, подкрепящ бившия тв водещ Бареков, то Слави Трифонов може да се определи като „новият Бареков“.

В сезона на почивка и отпуск българите имат ясно изразена оценка за собствената си финансова ситуация. За 42,1% от анкетираните финансовите средства, с които разполагат, са удовлетворителни. Традиционно лятото е сезон на по-позитивни нагласи, в който хората са в добро настроение и с положителни очаквания. Лятната почивка обаче не е достатъчна причина за оптимизъм за 39,2%, които не са доволни от финансовото си положение и биха желали да е по-добро. Едва 18,7% не могат да изразят мнение по темата.

БарометърБарометър

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Абдула Мусаибе Мъ ногу съм разтревожен къдя са тъй великите партии като ДеСееБе, ДеБъ, Зелените еуглени и други подопашници, дето си правят годишните конференции в телефонна кабина! Мъ как може тъй един ми ти Слафчу да е с по-голям процент от тях, въпреки темерутската си харизма! Мъ това на нищо не прилича и шъ съ оплача на другарката - от Крушовица! Тя барем е ербап!
19.08.2019 13:24 / Отговор
Ivo Не, че нещо ама 2,5 е повече от 1,7...
19.08.2019 18:05

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети