Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БCП поиска премиерът да представи в парламента приоритетите ни за европредседателството на Португалия

Политика

БCП поиска премиерът да представи в парламента приоритетите ни за европредседателството на Португалия

БCП поиска премиерът да представи в парламента приоритетите ни за европредседателството на Португалия - Tribune.bg
Снимка:

Опозицията изчисли, че от година и четири месеца Борисов не е влизал в пленарна зала

Народни представители от БСП поискаха премиерът Бойко Борисов да представи в пленарна зала приоритетите ни за предстоящото европредседателство на Португалия.

За изслушването на министър-председателя на шест месеца в парламента по Правилника за работа на Народното събрание напомни социалистът Драгомир Стойнев, председател на парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Той поиска министър-председателят да отчете и приоритетните теми, и досиета по време на Германското председателство.

Драгомир Стойнев уточни, че съгласно парламентарния правилник Министерският съвет, в изпълнение на чл. 105 ал. 4 от Конституцията, в началото на всеки 6-месечен период на председателство на Съвета на ЕС, внася в Народното събрание доклад за участието на Република България в процеса на вземане на решения на ЕС през предходното председателство и за приоритетите по време на текущото председателство.

В отговор председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посочи, че темата е обсъдена на Председателски съвет. Тя коментира, че ще проучи въпроса и другата седмица ще направи необходимото. Караянчева предположи, че Кристиян Вигенин, който е присъствал на Председателския съвет, просто не е информирал колегите си.

Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски я репликира, че няма нужда да изследва правилника, а да го спазва. Свиленски прогнозира още, че премиерът няма да дойде в пленарна зала, защото за година и четири месеца не е уважил изискването на Правилника за дейността на Народното събрание, който указва, че премиерът докладва на парламента за решенията на ЕС на всеки шест месеца.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

БЪЛГАРИТЕ ИЗЧИСЛИХМЕ, ЧЕ: ОТ 4 ГОДИНИ КОРУМПИРАНИЯТ РУМЕН РАДЕВ НЕ Е КАЗАЛ ЕДНА ДОБРА ДУМА ЗА БЪЛГАРИЯ(КОЯТО ГО ХРАНТУТИ ОТ 1963 Г.)
БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ:ПРЕЗИДЕНТА ДА СЕ ЯВИ В ПАРЛАМЕНТА И ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА....... НЕЗАБАВНО.....
28.01.2021 14:45 / Отговор
поправка Корумпираната шайка ГЕРБ не е равно на България, когато някой разкрива корупционните схеми на ГЕРБ, той не хули България. Това, че троловете и слугите на ГЕРБ слагате знак на равенство между Партията и България и върху това ви се гради пропагандата е отделен въпрос, който издава комунистическите ви корени.
28.01.2021 14:53
Алоооу, "поправката", ГЕРБ са спечелили всички Парламентарни избори досега, и то при положение ,че не са провеждани от тях, и дори провеждани от самият Фатмак Радев! Толкова много сте се ос'рали през синьо-червената мъгла, че хората не искат да чуят за вас! Неуважението към "българския" избирател говори за "комунистическите"ви корени, и опита да се представи как някой се е настанил ...там! Прекалено тъпо и елементарно, но за вас си е характерно! Хайде пак се изпиши като "ГЕРБКП"! Само тази "опорка" ли се заплаща?
28.01.2021 15:25
мда Борисов успя да установи на Територията абсолютно безконтролна, безотговорна и безотчетна еднолична власт, каквато дори правешкият му университет не е притежавал.
Нито един от формалните и неформални демократични механизми и инструменти за контрол не работи.
Той не отговаря за нищо пред никого.
Нито пред Парламента, както е по Конституция, нито пред медиите, по неписаните правила на демокрацията, нито пред правосъдието и "независимите" контролни органи, в съответствие със Закона.
28.01.2021 14:49 / Отговор
Верно, Много си тъп , но не може да се отрече че си мазен манипулатор! Не Борисов е установил власт, а е избиран от Българските избиратели, които не щат и да чуят за психодесните и мародерите от Позитано ! Всички механизми за контрол и отчетност си работеха, докато не се появи Позитанската Кукувица, и не реши че целият селски сценарий трябва да бъде стоварен в Народното събрание! Аз казано честно, не държа да и гледам изцепките!
Отчетност има, всеки ден ще показва по телевизията какво е свършено!
28.01.2021 15:33
Б Таратор ти ли си,тебе ли изпратиха пак на замразената.
28.01.2021 15:20 / Отговор
Б Абразурата таратор,ти си "най -умният"разбираш за какво става въпрос.
28.01.2021 15:24 / Отговор
БГ Всички приоритети, могат да бъдат представени от Външния министър! Само че тези Позитански паразити не ги интересува "отчетността", а да им се появи лично Борисов, за да си изиграят селския цирк! Знаят, че напоследък Борисов не издържа много на простотии, и искат игра на нерви, докъде ще издържи да не им тегли една! На това разчитат, а при тях простотията и селянията избуява с Крушовишки висоти/да не се обидят от селото/!
28.01.2021 15:41 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети