Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Белобрадова: „Демократична България“ ще направи всичко възможно за реализиране на първия мандат

Политика

Белобрадова: „Демократична България“ ще направи всичко възможно за реализиране на първия мандат

Белобрадова: Демократична България ще направи всичко възможно за реализиране на първия мандат - Tribune.bg
Снимка:

Ние от „Демократична България“ категорично ще направим всичко възможно, за да се реализира още първият мандат. „Продължаваме промяната“ ще срещнат в нас много сериозен партньор. Това заяви народният представител Елисавета Белобрадова в пресклуба на БТА в Добрич. Тя посочи, че още от миналия парламент „Демократична България“ е твърдо против „тази абсолютно безпрецедентна върволица от избори“ заради „ужасяващото усещане на хората за липса на сигурност“ и заради липсата на парламент, която означава „абсолютна липса на законодателна дейност и пълна липса на контрол на изпълнителната власт – двете основополагащи функции на Народното събрание”.

По думите ѝ, най-належащи в момента са Планът за възстановяване и устойчивост, който „трябва да бъде довършен от този екип на тези министерства, защото те са започнали изработването на тези програми“, и около 20-ина закона, които трябва да минат до края на септември. „Не минат ли до края на септември, ние изпадаме в изключително критична ситуация. И проблемът тук е, че липсата на парламент може да ни постави в положение, от което много, много трудно ще излезем впоследствие“, каза още тя.

Според Белобрадова почти всички парламентарно представени партии осъзнават, че не трябва да има избори. „Демократична България“ обаче не е склонна да се коалира с ГЕРБ.

„Така е честно и почтено и в това вярваме. Не съм сигурна, че ГЕРБ са готови или изобщо занапред ще бъдат някога готови, за да можем въобще да работим в каквато и да било коалиция с тях, защото и самите избиратели ни изпратиха в Народното събрание да поправим дългосрочните щети, които те нанесоха като политическа сила", обясни тя. 

Белобрадова коментира и вдигането на ветото върху преговорите на Република Северна Македония (РСМ) с Европейския съюз (ЕС). Според нея ЕС има нужда от разширяване, България има нужда да остане силен и равноправен член на Алианса, а европейското членството на РСМ е „единственият шанс ние да станем истински най-близки държави и най-близки съседи“. Затова според нея въпросът не може да бъде нито партиен, нито коалиционен. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети