Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бетина Жотева: БСП се държат като крайно леви анархисти

Политика

Бетина Жотева: БСП се държат като крайно леви анархисти

Бетина Жотева: БСП се държат като крайно леви анархисти - Tribune.bg
Снимка:

Нямаше протест, който да искаше смяна на властта, смята Татяна Буруджиева

Политическият калабалък на новото БСП не носи нищо хубаво на страната. Този коментар направи журналистът Бетина Жотева пред Нова ТВ.

„Липсата на всякаква конструктивност, липсата на всякакво желание за общи позиции за диалог, ни докарват до това състояние. Никога не съм мислила, че ще кажа, че ще ми липсват хора като Миков, Янаки Стоилов, Мерджанов - хора, които имаха своите категорични леви позиции, но бяха комуникативни. Тези не са. БСП се държи като крайно леви анархисти“, заяви Жотева.

„Не бих казала, че ГЕРБ е в отстъпление. Не е проблем това, че се сменят министри. Въпросът е дали ще остане на власт. За изминалата година можем да кажем, че нямаше сериозен протест, който да бе породен от желанието да се смени властта. Нямаше такъв протест, въпреки желанието на опозицията“, посочи от своя страната политологът Татяна Буруджиева. По думите ѝ протестите у нас показват една обща тенденция, която може да се види и в Европа – хората искат да задават дневния ред на политиците. Като пример Буруджиева даде и протестите на „жълтите жилетки“. По думите ѝ у нас исканията на протестиращите са били да се направи нещо конкретно.

"Който, каквото и да иска да свърши като реформи в тази държава, винаги се намират или непрофесионални, или лобистки, или неправителствени организации, или вездесъщите синдикати, които връщат всяка идея 10 стъпки назад. Ние няма да помръднем, ако не се удари по масата и се каже - ето това го реформираме", заяви още Жотева.

„Ако има нещо устойчиво, това е вербалната атака на БСП. Ако видим обаче гласуването в парламента, не можем да кажем, че тя е изцяло на леви и опозиционни позиции“, заяви още тя.

И Жотева, и Буруджиева смятат, че негатив за ГЕРБ е поведението на патриотите.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети