Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Без изненади в листите за водачи на БСП в София

Политика

Без изненади в листите за водачи на БСП в София

Без изненади в листите за водачи на БСП в София - Tribune.bg
Снимка:

В Пловдив подредиха листа с опоненти на Нинова

Делегатите на XIV Конференция на Софийската организация на БСП подредиха листите в трите столични района. Корнелия Нинова ще води в  25 МИР, Христо Проданов, зам.-председател на софийската организация на БСП в 23 МИР и Георги Свиленски, зам.-председател на софийската организация в 24 МИР. Вчера по време на онлайн конференцията се стигна до скандали, напрежение и упреци към лидерът Нинова. Калоян Паргов я упрекна в „чистка“ като самият той си направи отвод в 25 МИР. Иначе Софийската градска организация на реши - всички водачи на листи да отпаднат от състава на кандидат-депутатските списъци. За да отстъпят място, голяма част от водачите сами се оттегиха. Спор породи желанието на Таско Ерменков да остане водач на листата в Разград, но и да е част от кандидат-депутатския списък. Но в крайна сметка името му не присъства в оповестените сега листи.

Сред по-интересните имена в тях са в 23 МИР на дъщеря на Румен Овчаров – Теодора, която е шеста в подредбата. В 24 МИР на втора позиция е Димитър Данчев, следван от Николай Маринов. А в 25 МИР на трета позиция е поставен Антон Кутев.

Учудващо е, че в софийската листа липсва Калоян Методиев, който се считаше за сигурен кандидат.

В Пловдив листата пък с опоненти на Корнелия Нинова, отбелязва БНР. Лидерката зае първото място в листата, а второто е за проф. Иво Христов, който е гражданска квота. Останалите имена са на членове на Градския съвет на БСП, който след изключването на Георги Гергов от партията, свали доверието си от ИБ. При гласуването активът на партията направи отвод на кандидатурите на сегашния депутат доц. Георги Йорданов, на Иван Петков-Бебето и на още двама. Като мотиви бяха посочени отказите им да работят за местните избори и отправени обиди към съпартийците им. И четиримата подкрепиха решенията на ИБ за изключването на Гергов. Мандатите в Пловдив са 11 като на предишните избори БСП спечели три.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети