Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Без номера на бюлетините и даване на възможност за хартиено или машинно гласуване, предлагат от ВМРО

Политика

Без номера на бюлетините и даване на възможност за хартиено или машинно гласуване, предлагат от ВМРО

Без номера на бюлетините и даване на възможност за хартиено или машинно гласуване, предлагат от ВМРО - Tribune.bg
Снимка:

Подкрепа за машинното гласуване, но паралелно с това да се запази и възможността за гласуване с хартиена бюлетина. За това ще настояват от ВМРО.

Управляващите отвориха за нови промени Изборния кодекс, свързани с въвеждането на машинния вот в страната, поддържайки тезата за смесено гласуване – с машини и с хартия. Логистиката по закупуването, поддръжката и съхранение на машините пък се прехвърля изцяло на ЦИК.

Депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов обясни, че от партията му ще настояват и за промяна, даваща възможност за провеждане референдуми по теми, предвидени да се разглеждат единствено от Велико народно събрание, като например образователен ценз при гласуване. При местни избори квадратчето „не подкрепям никого“да не се брои при крайния резултат, предложи още той.

От ВМРО предлагат номерът на бюлетината да отпадне като определиха това като стъпка за справяне с купения и корпоративния вот. Партията настоява още 200 жители да са достатъчни за образуване на кметство. Така и по-малки населени места ще имат възможност да си избират кмет, а не да им бъде назначаван кметски наместник, както е към момента.

От партията все още не са получили подкрепа от коалиционните си партньори, а среща с ГЕРБ по темата престои.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети