Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Няма НС, но здравният министър си назначи парламентарен секретар

Политика

Няма НС, но здравният министър си назначи парламентарен секретар

Няма НС, но здравният министър си назначи парламентарен секретар - Tribune.bg
Снимка:

На поста е бивш кмет, свързван с ексминистър Николай Цонев

Въпреки че няма Народно събрание, служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров си назначи парламентарен секретар, става ясно от Административния регистър на ведомството, съобщава 24 часа.

На поста парламентарен секретар е назначен бившият кмет на Котел Станчо Фийков, свързван с ексминистър Николай Цонев. Заплатата на парламентарния секретар се определя според класификатора на длъжностите в администрацията и може да стигне до 3700 лв. на месец.

Името на Фийков се появи в журналистически разследвания за покупка на къщи за селски туризъм в родното село на Захарий Стоянов - Медвен. Министърът на отбраната в тройната коалиция Николай Цонев бе разкрит като купувач – лично, чрез роднини и фирма, на шест къщи в Медвен. Братовчед на екскмета и новоназначен парламентарен секретар на здравното министерство Станчо Фийков обяви близките му връзки с Цонев.

След падането от власт на тройната коалиция Николай Цонев бе арестуван по обвинение в подкуп на следовател и през 2012 г. бе оправдан по това дело. В момента ексминистърът на отбраната Цонев е смятан за един от близките до президента Румен Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати