Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Няма НС, но здравният министър си назначи парламентарен секретар

Политика

Няма НС, но здравният министър си назначи парламентарен секретар

Снимка:

На поста е бивш кмет, свързван с ексминистър Николай Цонев

Въпреки че няма Народно събрание, служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров си назначи парламентарен секретар, става ясно от Административния регистър на ведомството, съобщава 24 часа.

На поста парламентарен секретар е назначен бившият кмет на Котел Станчо Фийков, свързван с ексминистър Николай Цонев. Заплатата на парламентарния секретар се определя според класификатора на длъжностите в администрацията и може да стигне до 3700 лв. на месец.

Името на Фийков се появи в журналистически разследвания за покупка на къщи за селски туризъм в родното село на Захарий Стоянов - Медвен. Министърът на отбраната в тройната коалиция Николай Цонев бе разкрит като купувач – лично, чрез роднини и фирма, на шест къщи в Медвен. Братовчед на екскмета и новоназначен парламентарен секретар на здравното министерство Станчо Фийков обяви близките му връзки с Цонев.

След падането от власт на тройната коалиция Николай Цонев бе арестуван по обвинение в подкуп на следовател и през 2012 г. бе оправдан по това дело. В момента ексминистърът на отбраната Цонев е смятан за един от близките до президента Румен Радев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още