Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Парламентът избра Елена Маркова за заместник-омбудсман на страната

Политика

Парламентът избра Елена Маркова за заместник-омбудсман на страната

Парламентът избра Елена Маркова за заместник-омбудсман на страната - Tribune.bg
Снимка:

Дългогодишният адвокат бе посочена лично от омбудсмана Диана Ковачева

Без разисквания парламентът избра Елена Маркова за заместник-омбудсман на страната. Тя е с над 30-годишен професионален опит като адвокат, работи в областта на гражданското, административното, търговското и трудовото право. Дългогодишният адвокат Елена Маркова е възпитаник на СУ „Св. Климент Охридски“ и председател на Бюрото за правна помощ. Кандидатурата ѝ бе издигната лично от омбудсмана доц. д-р Диана Ковачева.

Елена Маркова подчерта на изслушването си в комисия, че се интересува най-вече от социалните измерения на тази позиция и ще работи за опазване правата на гражданите.

Омбудсманът Диана Ковачева изтъкна пред депутатите, че е избрала и предложила кандидатурата на адв. Маркова след оспорван избор.

„Онова, което надделя беше юридическото образование на г-жа Маркова и това, че е дългогодишен адвокат. За 15-те години живот на институцията – Омбудсман, ръководещите я и техните заместници винаги са били юристи. Надявам се, че тя ще получи вашата подкрепа“, обърна се към народните представители омбудсманът.

Без разисквания с 93 гласа „за“ и 28 „въздържали се“ адв. Елена Чернева-Маркова бе избрана от парламента за заместник-омбудсман на България.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети парламент, избор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп