Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: БСП иска да управлява с пленум от 160 души, които не знаят кой за какво се бори

Политика

Биков: БСП иска да управлява с пленум от 160 души, които не знаят кой за какво се бори

Биков: БСП иска да управлява с пленум от 160 души, които не знаят кой за какво се бори - Tribune.bg
Снимка:

Това сме го играли и накрая се стигна до Жан-Виденовата зима

„Ние поставихме висока оценка на нашите досегашни евродепутати и затова всички те са на избираеми места”, така депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира листата на партията по БНТ.

„Когато правихме еврокампанията си, се стремяхме да предложим на избирателите хора, които да защитават интересите на българите в ЕС. Колегите от БСП поставиха лоша оценка на досегашните си евродепутати, което говори за провал. Целта им не е да направят нещо в ЕП, а да падне правителството. Това каза Корнелия Нинова. В БСП има хора с ценностни различия. Едните в листата на левицата са „за“, а другите „против“ Истанбулската конвенция. Такава партия с такъв пленум 12-часов ли ще управлява тази държава? В тази сложна ситуация, в която се намира България, и Европа, и регионът, те ще направят правителство, което ще се ръководи от един пленум от 160 души, които не знаят кой за какво се бори. Това сме го играли и накрая се стигна до Жан-Виденовата зима“, заяви Биков.

„Ние сме с ясното съзнание, че подлежим на най-висок контрол и от публичната среда, и от антикорупционните закони, които бяха приети. Ние сме в управлението и сме най-голямата партия и този смисъл сме най-уязвими“, коментира депутатът от ГЕРБ последните скандали с имотите.

Той обяви, че от ГЕРБ очакват от органите на реда  да направят пълни разследвания на всеки, за когото тегнат съмнения. Биков припомни и че всички, върху които тегнат съмнения, са подали оставки, но това важи само за ГЕРБ.

Според него цялата кампания на БСП е изградена върху дискредитирането на институции и даде като пример това, че водачът на листата на БСП Елена Йончева критикува прокуратурата.

„Аз съм много доволен от това, че прокуратурата ще провери тези къщи (строени с европейски фондове - б.р.). Става неясно защо Европа е давала тези пари. Тя ги дава, за да може в тези селски райони, които са изостанали, да се завърти някакъв бизнес“, коментира Биков и попита дали къщите на свекъра на Елена Йончева са посещавани от туристи.

Той обяви, че битката за корупцията е непрестанна във всички държави и вярва, че от ГЕРБ могат „да спечелят битката за доверието“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Тома Биков, БСП

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати