Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: Нито един президент не си е позволявал такъв език в последните 30 години

Политика

Биков: Нито един президент не си е позволявал такъв език в последните 30 години

Снимка:

Промените ги правим, за да покажем на избирателите къде е ГЕРБ и с кого иска да управлява, каза Тома Биков

Промените в кабинета ги правим, за да стане много ясно на нашите избиратели къде е ГЕРБ и с кого иска да управлява и сме готови да се разделим с всеки, но не и с тях. Готови сме да отхвърлим всякакви съмнения за конспиративни и задкулисни договорки. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Биков заяви, че новият министър на туризма Марияна Николова е номинация на Обединените патриоти. "Аз смятам, че г-жа Ангелкова се справяше добре като министър на туризма, но когато се правят едни промени в правителството, в разговорите участват всички, които го подкрепят. Според мен това е по-скоро опит на Обединените патриоти, които през последните години имаха по-различно виждане по отношение на туризма от г-жа Ангелкова, да приложат някои от идеите си, защото става въпрос и за сравнително кратък период от време, в което това министерство ще се управлява от Марияна Николова", каза Биков.

За смяната на Владислав Горанов депутатът уточни, че по време на процеса по влизането на България в чакалнята на еврозоната е нямало как да си позволим да се правят дори и персонални промени.

"Нашата политическа цел в случая е много ясно да покажем първо, че правителството е с министър-председател Бойко Борисов и той взима основните решение и по отношение на кадровата политика и по отношение на структурата на кабинета, и по отношение на политиките, които се водят в кабинета. Не Делян Пеевски, не ДПС, не всякакви други конспирации, които ни приписват. И ние го правим през политически действия, а не с политически приказки, както се случва в средите на опозицията, където се раждат конспирациите и където са влезли рано в предизборна кампания", каза Биков.

Според него много голяма част от протестиращите са с чисти намерения, без да знаят, че са включени в кампанията на различни политици.

"През последните дни стана актуално да се говори, че това е протест на младите хора, но говорителите на тези протести са около 60-годишни... Радев пък е единственият политик, който говори пред този митинг и се опитва да използва за масовка тези наистина симпатични и интелигентни млади хора и за някакъв инструмент на своята президентска кампания и на своите амбиции да бъде някакъв център на власт без да има някакви правомощия по Конституция", смята депутатът.

По думите му в момента се намираме в две предизборни кампании, защото президентските избори зависят много от резултатите от парламентарните избори. Подкрепата на Радев за БСП е първа крачка към втори президентски мандат. Вероятно следващата му стъпка ще бъде да събере "Демократична България", БСП и ДПС, каза Биков.

Той заяви, че импийчмънт би добавил "някакъв жертвен образ на този президент".

Биков определи изказванията на Радев пред протестиращите като "недопустими за човек, който се намира на тази позиция". "Ако той е толкова смел, би трябвало да каже кои са тези мутри, които трябва да са вън и къде е това вън", категоричен е Тома Биков.

"Нито един президент не си е позволявал такъв език в последните 30 години и аз смятам, че г-н Радев ще плати политическа цена за това рано или късно и според мен по-скоро рано на президентските избори", каза Биков.  


Коментари (5)

Мутрите са ясни Борисов, Доган, Пеевски, Гешев, Цацаров, Горанов, и всички подлоги като тебе, които сте на хранилка и очаквате да краднете 7,7 милиард евро, но народът се събуди. Баста!!!
24.07.2020 10:16 / Отговор
Гротеска! Алооо, новите будители на народа Бабикян фейкновините, Хаджигенов, адвокат на мутрите, Минеков полипартийния, строител на партизански паметници, Мая Костинбродска, Т. Дончева, адвокат на мутрите, Боец на Цв. Василев, терористите от метрото?!?
24.07.2020 11:17
Киро Бизона Дрисльо, не бяха ли 29 милиарда евро парите, а? Или пак нещо не си доразбрал с тая куха чутура? Ти за кой народ викаш, че се събудил? 1000-2000 лузъри, малоумници, скапаняци, задръстеняци и алкохолици ли ни говориш? А „Баста“ ще викаш на тоя, гус‘ин благоверният на „фърст лейди, секънд хенд“, дето излиза с вдигнат юмрук като Ернесто Че Гобара от сградата, която мърси с присъствието си! Разбра ли, умствено недъгав тъпак? Айде чиба!
24.07.2020 14:21
Пацо А бе напоследък гледам няма мутри, само маски... Само на Радев юмрукът е без маска - нахален и прост!
Наглия Парашутист би поканил и Ислямска държава на т.н. "протести" ако можеше.
24.07.2020 14:36
Грантове 7,7 милиарда грантове, т.е. не са заеми. А май европарламента не одобрява сделката, така че нищо не е договорено.

е.
24.07.2020 18:07 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още