Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: Номинирането на Бойко Рашков изключва политически диалог с ГЕРБ

Политика

Биков: Номинирането на Бойко Рашков изключва политически диалог с ГЕРБ

„Няма да водим никакви разговори с новия кабинет докато Бойко Рашков е част от него. Ако искат да направят конституционна реформа, например, нека махнат Рашков и да говорим. Докато този човек е там няма да говорим“, каза Тома Биков от ГЕРБ в предаването „Тази неделя“ по бТВ.

„Казахме, че искаме да имаме конструктивен подход. Присъствието на Рашков не ни дава тази възможност. За нас това е червена линия, която не можем да прескочим“, каза Биков.

Той допълни, че ГЕРБ ще гласува против кабинета „Петков“.

„Номинирането на Бойко Рашков за вътрешен министър няма как да доведе до диалог. Това не е начина да се преодолее политическата криза. Рашков ще е проблем за повече за управляващите, отколкото за опозицията“, смята Биков.

Според него може да се окаже, че новото правителство ще защитава корпоративен интерес. 

Да сте чули Рашков или Радев да се обажда по темата със Стойчо Кацаров – например за „Лозенец“, за която той подписва дни преди да напусне поста.

„Аз не вярвам в тяхната антикорупционна реторика, защото има само реторика“, каза Биков. Според него работата на Рашков ще е да осигурява политически чадър или ако някой не слуша да го контролира.   


Топ новини

виж още

Актуална тема