Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: Правителство на споделената отговорност с ясна програма и 4-годишен мандат или нови избори

Политика

Биков: Правителство на споделената отговорност с ясна програма и 4-годишен мандат или нови избори

Биков: Правителство на споделената отговорност с ясна програма и 4-годишен мандат или нови избори - Tribune.bg
Снимка:

„Резултатите от изборите ни ангажират с огромна отговорност, приемаме го не като успех, а като сложна задача, която ни беше поставена“.

Това заяви от името на ПГ на ГЕРБ-СДС на откриването на новото Народно събрание депутатът Тома Биков.

„Резултатите ни показват, че след 4 години на криза много гора не гласуваха, а други гласуваха като знак, че искат нещо различно. Показаха ни, че обидите и перманентното противопоставяне не носят успех на никого. Заявяваме готовността си да водим диалог с всички, по правилата на политическия диалог и пред очите на всички“, обясняват от партията-победител.

Биков подчерта, че в сегашната конфигурация не просто една партия няма да може да управлява сама, но не могат и две, затова ще са необходими три или повече.

„От нас се изисква смирение и конструктивен дневен ред. Анализът на резултатите не трябва да се гледа само като числа. Последните няколко парламента се провалиха именно в дешифрирането на изборните резултати“, смята политикът.

Той призова за управленска формула, която да отговаря на интересите на обществото и обясни, че съществуват два варианта.

„Първият вариант е правителство на споделената отговорност с ясна програма и 4-годишен мандат, няма да позволим опита за осъществяване на редовно правителство да бъде използван за тяснопартийни или корпоративни интереси. Няма да участваме в управлението на всяка цена. Вторият вариант са нови предсрочни парламентарни избори, като осъзнаваме всички рискове, които той носи. Това би бил лош вариант за страната, но ще е по добре от безпринципно управление. Това няма да е лек за политическата криза. Готови сме да взимаме непопулярни решения, но само при широка подкрепа“, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати