Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: Решението за ДДС на ресторантьорите беше правилно, рискувахме да потъне цял един бранш

Политика

Биков: Решението за ДДС на ресторантьорите беше правилно, рискувахме да потъне цял един бранш

Биков: Решението за ДДС на ресторантьорите беше правилно, рискувахме да потъне цял един бранш - Tribune.bg
Снимка:

Ресторантьорите бяха най-силно засегнати от коронакризата. В този бранш работят над 75 000 души и ако тръгнат да фалират бизнеси, това ще доведе до една верига от фалити по веригата, която ще излезе много по-скъпо, отколкото пропуснатите ползи от ДДС от 20%. Аз подкрепям тази кризисна мярка. Премиерът каза, че това е грешно решение, но то се взима по време на криза и в случая е правилно. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

На 13 март, когато обявихме извънредното положение, те затвориха буквално за часове. Тези хора бяха заредили стоки, бяха поели ангажименти към дистрибутори. Нямаха никаква възможност да работят, за разлика от други сектори, които работиха – кой повече, кой по-малко, допълни Биков.

Временното намаляване на ДДС е опит държавата да спаси малките и средни бизнеси, обясни той.

Целта е да спасим един цял бранш. Бъдете сигурни, че и летният сезон няма да бъде като предишните години и рискуваме цял един бранш да потъне за няколко години напред, обясни още той.

Не променяме данъчната философия на страната, а въвеждаме една временна мярка, с която ще спасим много бизнеси и работни места, каза Биков.

Той поясни, че разрешаването на кризата сега има стремеж към спасяване на работни места и сектори и да не се позволи България да преживее социална криза, каквато би била предизвикана от голяма безработица.

Няма напрежение в ГЕРБ и опасност за мястото на министър Горанов. Това е един от най-добрите финансови министри, които България е имала през последните години. Той натрупа опит и съм убеден, че сега ще успее да изведе държавата от кризата, каза още депутатът от ГЕРБ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп