Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: С новия проект Радев разчиства част от протестните партии, ще ги постави на ръба на оцеляването

Политика

Биков: С новия проект Радев разчиства част от протестните партии, ще ги постави на ръба на оцеляването

Снимка:

Евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев ще постави в тежка ситуация т. нар. „партии на протеста“. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

На мен това ми се струва като един опит на президента Радев някакси да се освободи от част от тези т.нар. „партии на протеста“ и да ги замени с този тип партия, която евентуално, за разлика от тях, да не се промени. Доколко там има потенциал, предстои да видим, но според мен тези партии на протеста са на ръба на оцеляването“, коментира Биков.

На въпроса за съдебната реформа Биков обясни, че отнемането на Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор и прехвърлянето му към министерството на правосъдието не е реформа, а местене от една стая в друга и е абсолютно неадекватно на обществения дневен ред.

Всяка партия е в някаква самоизолация, а ние нямаме проблем да разговаряме и да водим диалог с останалите политически сили, допълни Биков.

Причината да няма кабинет е, че т.нар. партии на протеста нито са в състояние да водят преговори, нито да очертаят някакъв позитивен дневен ред пред обществото, нито могат да водят преговорите чисто технологично. Видяхте едни ходения по стаите с някакви приоритети с много общ характер“, смята депутатът от ГЕРБ.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още