Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: С Радев не се обичаме, щом сме на едно мнение правителството има проблеми

Политика

Биков: С Радев не се обичаме, щом сме на едно мнение правителството има проблеми

Биков: С Радев не се обичаме, щом сме на едно мнение правителството има проблеми - Tribune.bg
Снимка:

Докато управляващите не се научат да се държат вежливо с нас, няма да получат нашата подкрепа, заяви депутатът от ГЕРБ

„Барселонагейт“ за пореден път създаде напрежение между управляващи и опозиция. Бюджет 2022 също стана повод за размяна на реплики.

„В „Барселонагейт“ няма нищо. В антикорупционната комисия изслушахме председателя на ДАНС. Нямаше нищо секретно. Това се оказаха медийни публикации, които испанската полиция е изпратила до българските власти. Това били 26 страници, получени на имейла и препратени на прокуратурата“, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в студиото на „Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR. Той уточни, че сигналът не представлява доклад, защото не e подписан.

„Испанските власти казаха, че прекратяват разследването и предават информацията на българските. Ако е имало пране на пари, испанската полиция можеше да го разследва, родните власти не могат. Управляващите имат бедна фантазия. Въртят едни и същи теми през няколко месеца. Ние виждаме тотален отказ от диалог и от време на време занимания с „Барселонагейт“ докато проблемите си вървят. За тяхно съжаление се оказа, че ние сме по-жилави отколкото очакваха", коментира народният представител.

Биков е убеден, че промените в Конституцията няма да решат проблемите в съдебната власт.

„Промените в Конституцията не са инструмент за решаване на проблемите в правосъдието. Ние имаме парламент, избран с рекордно ниска избирателна активност. Това означава частична легитимност при вземане на решения. А виждаме, че по темата има противоречия и в самата управляваща коалиция. Искат от нас подкрепа, но докато не се научат да се държат вежливо с нас, няма да я получат“, категоричен беше Биков.

Депутатът от ГЕРБ коментира и сближаването на позициите между партията на Борисов и Румен Радев.

„Ние не се обичаме с Радев, но това че сме на едно мнение по доста теми, означава, че това правителство има доста проблеми. Най-големият е свързан с ценовата криза. Това е исторически раздут бюджет, няма политика по доходите. Има много проблеми и крайно неадекватни действия в обществения живот“, заяви народният представител.

По отношение на разделението в обществото за и против членството на страната ни в НАТО, Биков заяви, че е необходимо обяснение какви са ползите за България от членството в Алианса. И посочи една от основните - ако излезем, ще трябва да даваме в пъти повече средства за отбрана.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати