Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: Сериозна авантюра е да имаш 64 депутати и да разчиташ за подкрепа на основния си опонент

Политика

Биков: Сериозна авантюра е да имаш 64 депутати и да разчиташ за подкрепа на основния си опонент

Биков: Сериозна авантюра е да имаш 64 депутати и да разчиташ за подкрепа на основния си опонент - Tribune.bg

Депутатът от ГЕРБ/ СДС Тома Биков изрази съменение, че предложения състав на кабинет от ПП/ДБ се приема добре вътре в самата коалиция. Пред Нова нюз той заяви, че колегите му от втората по численост група не могат да разберат, че ако мине вариантът с втория мандат ще се окаже, че те преяждат с власт . 

„Това е най-опасно за една политическа сила. Това е причината ДБ да са по-обрани, осъзнавайки този риск, те говорят за експертно правителство, разпределяйки отговорността. Да имаш партийно правителство с 64 депутати и да разчиташ за подкрепа на основния си опонент е сериозна авантюра, която може да приключи с катастрофа не само за ПП, но и за държавата”, каза Биков.

„Ако си мислят, че една подкрепа за правителство означава подкрепа по принцип – сериозно се лъжат”, допълни депутатът от ПП-ДБ. Той призова да се даде шанс на правителство, дори само, за да има парламент.

Според Тома Биков с искането за оставка на Иван Гешев всички опорки, че са зависими и ги е страх са отишли в канала.

„За нас е добре „Барселонагейт“ и всички останали сигнали да се гледат от друг главен прокурор, за да няма обвинение, че едва ли не те са приключили. Сега е времето да се направи реформа в съдебната система”, заключи той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети