Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: Трябва да сменим подхода, решенията да се взимат по нестандартен начин

Политика

Биков: Трябва да сменим подхода, решенията да се взимат по нестандартен начин

Биков: Трябва да сменим подхода, решенията да се взимат по нестандартен начин - Tribune.bg
Снимка:

„Трябва да сменим подхода. Ние сме в ситуация три пъти го режа и все е късо”, каза по бТВ Тома Биков от ГЕРБ. По думите му относно изборът на председател на НС трябва да се търси нестандартен вариант: „Този парламент или няма да излъчи правителство, а президентът ще продължи да управлява, или максимална част от партиите ще съставят мнозинство, което да излъчи правителство на „националното съгласие“ или „националното спасение“, допълни Биков.  Според него трябва да има консенсусен вариант, така че да се намери председател, който да „отпуши работата на парламента”.

„Нито ние сме склонни да гласуваме за кандидат на ПП, нито те за кандидат на ГЕРБ. „Демократична България“ направиха две предложения – ротационен председател или най-възрастният депутат да води. Ние приехме и двата варианта, а „Продължаваме промяната“ не се съгласиха с нито един“, обясни депутатът.

Биков коментира и разговор между представители на ГЕРБ-СДС, Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ и евродепутатът от БСП Петър Витанов в кулоарите на Народното събрание:

„Едва ли в коридора може да се постигнат някакви пробиви. Ние по принцип си говорим в коридора - това е нормално. Вие очаквате да се бием ли? То и до там може да се стигне. Следващата стъпка е по улиците да се бием. Това е правило в представителната демокрация – да поискаш обяснение от политическия си опонент, не знам какво са говорили Екатерина Захариева, Христо Гаджев, Петър Витанов и Кирил Петков“.

Биков заяви, че няма как Петков, който е арестувал Борисов незаконно преди 5 месеца ще стигнат до консенсус

„По-добре Петков да се дръпне назад. Всеки трябва да направи отстъпки – и ние, и останалите. Ако някой не е готов за отстъпки, ще блокира процесът“, посочи той.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати