Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бисер Петков: Утре ще стане ясно какви са предложенията в проектозакона за личната помощ

Политика

Бисер Петков: Утре ще стане ясно какви са предложенията в проектозакона за личната помощ

Бисер Петков: Утре ще стане ясно какви са предложенията в проектозакона за личната помощ - Tribune.bg
Снимка:

Един от спорните моменти е искането на майките на деца с увреждания заплащането за личен асистент да бъде нарастващо

„Един от спорните моменти е искането на майките на деца с увреждания заплащането за личен асистент да бъде нарастващо. И за три годишен период да достигне 1,5 от минималната работна заплата. Това заплащане ще изисква един много голям ресурс, тъй като то е свързано и със съответните осигуровки, съответните начисления на клас прослужено време. Става дума за трудови правоотношения и това е един от въпросите, които се обсъждат. Надявам се да се постигне съгласие в рамките на работната група. Но не мога да кажа нищо конкретно, защото и в момента работата й продължава“. Това заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков по повод законопроекта за личната помощ.

Работна група, която е под ръководството на председателя на Комисията по труда, социалната и демографска политика д-р Адемов интензивно работи по законопроекта през последните дни. В тази работна група са представителите на Министерството на труда и социалната политика, Министерство на финансите, екипът на Омбудсмана, представители на майките на деца с увреждания, референти от Народното събрание. Целта е да се усъвършенстват текстовете на законопроекта за личната помощ, който беше гласуван на първо четене.

„Наблюденията от личното ми участие в някои от заседанията на работната група ми показват, че има различни мнения. Понякога нещо се договаря, след това не се връща да се ревизира. Нека да изчакаме, работната група да си свърши докрай работата и още утре ще научим какви са предложенията в проектозакона за личната помощ“, каза още министър Бисер Петков.

Автор: Андреа Драганова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети