Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бивш зам.-министър на земеделието: Вътев дължи обяснение защо се губи време, а не се решават проблемите

Политика

Бивш зам.-министър на земеделието: Вътев дължи обяснение защо се губи време, а не се решават проблемите

Бивш зам.-министър на земеделието: Вътев дължи обяснение защо се губи време, а не се решават проблемите - Tribune.bg
Снимка:

"Земеделският министър Кирил Вътев трябва да отговори на обществото защо допуска три дни да се губи време, вместо директно да се атакуват проблемите с решения".

Това каза пред БНР Иван Христанов, бивш заместник-министър на земеделието в кабинета "Петков", лидер на партия "Единение".

"Когато бях заместник-министър, водехме брутална война с тези безкрайни измами в сектор "Земеделие", с крадените стотици милиони на година. Хора като Илия Проданов и Радостина Жекова, както и десетки хиляди земеделци, бяха на наша страна. Те затова не протестираха тогава, въпреки че Десислава Танева (депутат от ГЕРБ и бивш министър на земеделието в кабинета "Борисов" - б.р.) се опита да направи протести. Но те виждаха, че ние се опитваме да елиминираме тези фалшиви лидери, които сега Николай Денков ги слага на масата на срещите", обясни той.

Христанов подчерта, че премиерът и земеделският министър трябва много да внимават с кого сядат на масата на преговорите.

По думите му има един браншови лидер, "който има злоупотреби за десетки милиони, сега е на масата на Денков и Вътев и е подкрепил министъра на земеделието за избирането му на този пост, а трябва да влезе в затвора, но нарочно неговите преписки са спрени от хората, свързани с Делян Пеевски и Бойко Борисов, за да може той да им купува изборите".

Бивш заместник-министър на земеделието беше категоричен, че в Министерството на земеделието има чадър, а "съдебната система е последният чадър, който бетонира измамите на изпълнителната власт":

"България е единствената държава, в която сектор "Земеделие" се превърна в източник на огромни злоупотреби, от които страдаме и потребителите, и самите земеделци. Ние тази война я водихме с всички мерки, но Вътев не води тази война. Защо не я води ние нямаме обяснение".

"Протестиращите земеделци в Европа имат огромна обществена подкрепа, България е единствената, в която е точно обратното", коментира още Христанов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети