Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бивши депутати със съмнителна репутация ще се разпореждат с над 1 млрд. лв. в „Български ВиК холдинг“

Политика

Бивши депутати със съмнителна репутация ще се разпореждат с над 1 млрд. лв. в „Български ВиК холдинг“

Бивши депутати със съмнителна репутация ще се разпореждат с над 1 млрд. лв. в Български ВиК холдинг - Tribune.bg

В новосъздадения Надзорен съвет на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, по предложение на регионалния министър Андрей Цеков, влизат: проф.Ганчо Димитров, инж. Росица Димитрова, Богомил Петков, Кирил Симеонов и Дафинка Семерджиева

Кирил Симеонов и Богомил Петков ще се разпореждат с над 1 милиард лева! Това е нечуван скандал, като се има предвид кои са те, пише сайтът „5gmedia.bg“.

Кирил Симеонов е популярен от предизвикателните си изяви в реалити-шоуто “Биг Брадър”. Влизайки в политиката, той се прояви като безполезен депутат и сериен ренегат. Най-напред изневерѝ на менторите си Любомир Каримански и Ива Митева, присъединявайки се към отцепника от “Има такъв народ” Радостин Василев. Обяснявал на приятелите си, че е смазан от дългове и непосилни финансови проблеми. Както стана известно от интервюта на Соня Колтуклиева с Георги Георгиев, очевидец на позорното търгашество в дома на спортния министър на 10 юни 2022 година, Радостин Василев и Иво Атанасов са поискали от премиера Кирил Петков по 500 000 евро на всеки, предал Слави Трифонов и обещал да подкрепи правителството.

Кирил Симеонов беше заведен за ръка от Радостин Василев на “Чаталджа”3 и влезе в листите на “Продължаваме промяната”, но не беше избран за депутат.

Богомил Петков е бивш депутат от „ Продължаваме промяната“ в два парламента, разследван е за незаконно присвояване на милиони от еврофондове чрез свързани фирми, пише сайтът Breaking.bg.

Според разследване на сайта Razkritia Богомил Петков е заподозрян, че чрез семейството си е присвоил няколко милиона евро от програми на европейски фондове, посочвайки пред европейските институции неверни данни за търговските му дружества и  свързани с него фирми.

Богомил Петков управлява или е свързан с управлението на търговските дружества „Биптан“ ЕООД-Севлиево, „Европа Трико“АД- Севлиево, “Хоталич“ООД-Севлиево и „Мазалат“ ЕООД-Севлиево.

Именно чрез тези три фирми през 2016-2019 година е кандидатствал по проекти, финансирани от фондове на Европейски съюз.

Човекът на „Промяната“ е декларирал пред Европейския съюз фиктивни производствени възможности и така прибрал за себе си над един милион лева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети