Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проектоминистри на ИТН и „хора зад Слави” направиха нова партия

Политика

Проектоминистри на ИТН и „хора зад Слави” направиха нова партия

Проектоминистри на ИТН и хора зад Слави направиха нова партия - Tribune.bg
Снимка:

Председателят Десислава Димитрова заяви, че разочарованите ще търсят да припознаят друга политическа сила

Трима кандидат-министри от проваления миналата година кабинет на „Има такъв народ”, както и бивши експерти от партията на шоумена Слави Трифонов създадоха нова партия, пише „Медиапул”.

Тя се казва „Развитие”, ще се позиционира център-ляво и ще работи за „неутралитет” във външната политика.

Неин председател е Десислава Димитрова, която миналото лято беше номинирана от Трифонов за министър на икономиката, но правителството така и не бе гласувано в пленарната зала.

Другите двама бивши проектоминистри на ИТН, които сега са част от „Развитие”, са предложеният тогава за министър на културата Георги Султанов и предложената за министър на труда Теодора Пенева. Двамата са били и част от експертите на ИТН, които на сайта на партията са представени като „хората зад Слави”. По думите на Десислава Димитрова най-вероятно ще има преливане от кадри на ИТН към новата партия:

„Знаете какво се случи с партия ИТН - хората очакваха съвсем различно развитие и се оказа, че има много разочаровани. Естествено е, че тези разочаровани хора и всички граждани ще търсят да припознаят друга политическа сила. Имаме доста симпатизанти на „Има такъв народ”, които търсят да продължим делото, което започнахме и което по някакви причини не се случи”.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати