Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бившият директор на фонд „Земеделие” твърди, че зад уволнението му стои Радев

Политика

Бившият директор на фонд „Земеделие” твърди, че зад уволнението му стои Радев

Бившият директор на фонд Земеделие твърди, че зад уволнението му стои Радев - Tribune.bg
Снимка:

„Зад моето уволнение стои Радев и неговия екип. Министър Гечев не взима решенията. Нямам конфликт с държавния глава, но той разпределя в момента квотите. При наличие, че министърът казва, че няма мотив за моето уволнение, значи президентът взима решенията. Кой друг?”. Това обяви бившият изпълнителен директор на фонд „Земеделие” Николай Каварджиклиев в предаването „Тази неделя” по бТВ. 

МЗХГ съобщи на 19 август, че управителният съвет на фонда е освободил изпълнителния директор Николай Каварджиклиев. С него си тръгнаха и заместниците му Венцислава Монева, Петя Славчева и д-р Климент Петров. Начело на ДФЗ застана Георги Тахов, който притежава дългогодишен управленски опит в Националната агенция за приходите (НАП). Според Каварджиклиев мотивът за уволнението е личен. „За този период, в който аз бях директор от март до сега ние имахме най-успешния период като работа на Фонда от неговото съществуване. Това, което виждаме в кабинета на президента Радев, са основно лични мотиви. Уволняват се абсолютно добри специалисти като зам. директорът Петя Славчева, която 5 години се справя перфектно със задачите си и се назначават хора, които нямат опит в това”, каза той.

Каварджиклиев заяви, че се връща „един особен кръг” в земеделието. Той заяви, че в момента нямало забаване на проекти по вина на Фонд „Земеделие”, няма и такива, които не се обработват.

Каварджиклиев обясни, че Фонда и министерството са скачени съдове – „все едно да обвините счетоводителя, че няма кисело мляко на щанда в магазина. Той не е виновен”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети