Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бившият директор на „Вътрешна сигурност“: Уволнението ми е натиск, за да променя показанията си

Политика

Бившият директор на „Вътрешна сигурност“: Уволнението ми е натиск, за да променя показанията си

Бившият директор на Вътрешна сигурност: Уволнението ми е натиск, за да променя показанията си - Tribune.bg
Снимка:

Банков е свидетел по досъдебно производство, свързано с длъжностни лица в системата на МВР

Бившият директор на „Вътрешна сигурност“ Стефан Банков  обяви пред bTV, че е свидетел по досъдебно производство за действия на длъжностни лица в системата на вътрешните работи, без да уточни за какви точно действия става въпрос: „Смятам, че това дисциплинарно производство сега е с цел да ми се окаже натиск и влияние, за да променя показанията си“, убеден е той.

През последните дни Банков беше преназначен по служебна необходимост, а след това загуби напълно доверието на вътрешния министър Бойко Рашков, който разписа заповед за образуване на дисциплинарно производство срещу него заради уронване престижа на вътрешното ведомство.

Банков разказа, че е бил повикан в кабинета на Рашков, където по думите му присъствали и други хора. Оказан му бил натиск да уволни директора на пловдивската полиция – Йордан Рогачев.

„В качеството ми на какъв аз ще отида да задържам някой, който е и в болнични, след като прокуратурата не ми е указала изрично това? Не може просто ей така да задържаме хора. Тук трябва да се постави въпросът не трябва ли да има доказателства, за да бъде задържан някой или той просто може да бъде задържан, както мога да направя един цитат без да упомена източника: „Има си процедура за задържане на служители в болнични“, разказа Банков.

Бившият директор на „Вътрешна сигурност“ беше категоричен, че по времето, когато той е бил директор на „Вътрешна сигурност“, политици не са подслушвани. Той определи тези твърдения като „пасквил, сътворен като нещо ей така метнато в медийното пространство“.

„Несериозно е да се твърди, че в дирекцията се подслушват политици. Поне да се познава дейността и правилника на дирекцията. Ние се занимаваме с разследване на служители на вътрешното министерство и изпълняваме указания на прокуратурата. Политици може би е подслушвал във виртуалните си мечти и сънища господин Атанас Атанасов, но дирекцията и МВР респективно – защото аз към онзи момент съм бил част от МВР и защитавам структурата, не сме правили такова нещо“, заяви Банков.

По думите му в рамките на надзора на прокуратурата са подслушвани не повече от 50 души, но не за купуване на гласове, а за друг вид престъпления.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети