Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бившият директор на „Вътрешна сигурност“ в МВР е преназначен: Беше ми предложен кабинет до тоалетната

Политика

Бившият директор на „Вътрешна сигурност“ в МВР е преназначен: Беше ми предложен кабинет до тоалетната

Бившият директор на Вътрешна сигурност в МВР е преназначен: Беше ми предложен кабинет до тоалетната - Tribune.bg
Снимка:

Стефан Банков се оплака от натиск от страна на Бойко Рашков

Бившият директор на „Вътрешна сигурност“ в МВР Стефан Банков е бил преназначен на друга длъжност, съобщи самият той пред журналисти. Сега ще подпомага вътрешния министър, като го съветва по въпросите за изборите.

За новата длъжност Банков поясни, че не може да я откаже, защото подлежи на уволнение: „Това е временно преназначение. По служебна длъжност - нещо като командировка. Тоест, като изчистване на неудобните служители”.

„За да покажат колко имат нужда от такива съветници, ми беше предложен един кабинет, който се намира в ъгъл, с много малко светлина до входа на тоалетната”, обясни Банков.

Той се оплака от натиск и терор и разказа, че е имал хипертонична криза, прави си изследвания и прегледи, и е в болничен за 5 дни.

„Терорът се изразява в това, че министър Рашков лично на мен, а доколкото знам и на другите директори, ни заявява, че не желае да работи с нас, да напускаме веднага, ако не напускаме - ще си имаме проблеми”.

Банков посочи, че някак изведнъж след акцията в Трето районно управление в Пловдив Бойко Рашков е получил „осенение“, че не може да работи с него.

Той допълни, че според него това е свързано с отказа му да държи директора на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев. „По отношение на мен както министър Рашков, така и един от заместник-министрите му - Ганчев, отправиха директно питане защо не отивате в МВР болница да задържите Рогачев, въпреки че делото е на Прокуратурата. Представете си за каква правова държава и подготовка на честни избори говорим“, допълни той.

Банков допълни още, че в момента в дирекция „Вътрешна сигурност“ тече проверка, а служебният министър Рашков си е „създал уюта да придобие цялата информация от дирекцията за една година назад“.

„Действията на министър Рашков стигнаха дотам, че да манипулира хора и да задават въпроси за това дали директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ е возил в служебния си автомобил наркотици, пачки с пари и рязал ли е миналата седмица документи във връзка с изборите, което е абсолютно невярно твърдение“, допълни той.

Банков категорично заяви, че „Вътрешна сигурност“ не е подслушвала политици и проверките ще докажат това.

„Повярвайте ми, всичко е докладвано на прокуратурата. Този пасквил, който го сътвориха някои хора, е един PR”, каза още той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети