Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бившият кмет на Сандански напусна ГЕРБ

Политика

Бившият кмет на Сандански напусна ГЕРБ

Бившият кмет на Сандански напусна ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Яне Янев подаде сигнал до етичната комисия на ГЕРБ и го уличи в конфликт на интереси преди година

Бившият кмет на община Сандански Кирил Котев напусна партия ГЕРБ, твърди „24 часа“. Не е ясно още дали той ще се присъедини към новия политически проект на Цветан Цветанов. Според местните активисти на ГЕРБ най-вероятно това са намеренията на бившия градоначалник. Котев загуби кметския стол на миналите местни избори от човека на ВМРО Атанас Стоянов.

Преди да стане кмет на курортния град Кирил Котев бе народен представител.

Преди година бившият депутат, а по-късно общински съветник в Сандански - Яне Янев, подаде сигнали до етичната комисия на ГЕРБ  и го уличи в конфликт на интереси. За Янев това е неоспоримо, защото Котев има хотел и заедно с бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев прекарват минерална вода и феодализират града с подкрепата на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Няма нищо незаконно и нищо неморално“, отговори му тогава кметът Кирил Котев. Той изтъкваше в своя защита, че не е работил в хотела, а се е занимавал с друг бизнес, семеен, който храни 20 души. Хотелът пък се управлявал от брат му и не е нито първият, нито последният с минерална вода, защото в Сандански има поне още 30 хотела с прекарана минерална вода.

По думите му, разрешението хотел да се захрани с минерална вода не се дава от общината, а водопроводът има всички строителни разрешения, направен е 2007 година и е прокаран за два хотела. Неговите роднини не се ползвали с някакви привилегии и ако трябва да бъдат проверени, ги проверят одитори на общината.

С Александър Манолев, Котев се познава от ученическите си години, а къщите за гости, заради една от които и Манолев подаде оставка, се намирали извън рамките на парк "Сандански".

Яне Янев тогава коментира, че при Манолев ходи котилото на кмета Котев, което е окупирало местната общинска трапеза.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати