Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бившият шеф на „Кинтекс”: Нинова се страхува да се яви в съдебната зала и да отговаря за думите си

Политика

Бившият шеф на „Кинтекс”: Нинова се страхува да се яви в съдебната зала и да отговаря за думите си

Бившият шеф на Кинтекс: Нинова се страхува да се яви в съдебната зала и да отговаря за думите си - Tribune.bg
Снимка:

Второ съдебно дело срещу Корнелия Нинова за всички изречени неистини в общественото пространство. Вчера (13 юли) бе първото заседание по делото, което заведох по Наказателния кодекс срещу министър Нинова за нейните откровени лъжи по мой адрес. Случайно или не, адвокатът й се бе разболял същата сутрин и на това основание делото бе отложено. Все пак не съм особено притеснен за неговото здраве, защото болничният обхваща само 3 дни: 13 – 15 юли.  Да си зададе въпроса човек – дали зад тези действия не прозира страхът на Корнелия Нинова да се яви в съдебната зала и да отговаря за думите си. Това написа във Фейсбук профила си бившият шеф на Кинтекс Александър Михайлов.

„Следващото заседание е насрочено за есента. Тогава обаче по всяка вероятност г-жа Нинова ще може да се скрие зад депутатския си имунитет, който я предпазва от наказателна отговорност за всички безобразия в Министерството на икономиката и индустрията.

Тъй като вече познавам начина й на действие и очаквах да направи всичко възможно, за да блокира правосъдието, паралелно подготвих и иск по Гражданско-процесуалния кодекс, който днес заведох. В този процес тя няма да може да се скрие зад имунитета си. А след като спечеля делото (защото съм убеден в това), ще даря цялата сума за благотворителност.

С други думи от това дело ще има двоен положителен ефект – наказание за лъжите на г-жа Нинова и подпомагане на деца с двигателни проблеми.

Дано само сме здрави - ние и най-вече ответната страна, защото вчера видяхме, че когато чуят за съдебна отговорност им прилошава.

Най-важното - благодарности на адвокат Полина Велчева, която ме представлява и е доказан боец за справедливост и граждански права (една от многото й каузи бе правната защита на студентите, които бяха бити под колоните на Министерски съвет). Сигурен съм, че с такъв защитник истината скоро ще излезе наяве, колкото и формални причини да измислят, за да отложат правосъдието”, допълва още той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети