Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бизнес и синдикати на протест: Да кажем на властта какво мислим за бездействието ѝ

Политика

Бизнес и синдикати на протест: Да кажем на властта какво мислим за бездействието ѝ

Бизнес и синдикати на протест: Да кажем на властта какво мислим за бездействието ѝ - Tribune.bg
Снимка:

Бизнесът и синдикатите свикват национален протест днес от 12 часа пред сградата на Министерския съвет, заради безпрецедентните цени на тока за промишлеността.

„Всички заедно ще излезем пред сградата на Министерски съвет, за да кажем на властта какво мислим за бездействието ѝ. Сегашните равнища на цените на електроенергията за небитови потребители са непосилни за повечето предприятия. Те са три пъти по-високи от прогнозните на КЕВР и четири пъти по-високи от миналогодишните. Не се е случвало никога дори и близък до този ръст“, заявяват протестиращите.

Над 600 000 небитови абоната са подложени на ценови шок - не са само големите и средните промишлените предприятия, а и малкият бизнес. Това са и болници, училища, детски ясли и градини, ВиК дружества, театри, музеи и други културни институции, държавни и общински ведомства и предприятия и други потребители, всички небитови потребители на електроенергията.

Това води до неплатежоспособност на предприятията, инфлация и обедняване. В тази кризисна ситуация не са предприети никакви мерки за компенсиране на предприятията.

Компенсациите трябва да са незабавни (а не догодина), казват организаторите.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети бизнес, протест
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети