Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бизнесът иска оставката на двама служебни министри

Политика

Бизнесът иска оставката на двама служебни министри

Бизнесът иска оставката на двама служебни министри - Tribune.bg
Снимка:

Ресторантьорите излизат на протест

Тормоз от здравните власти – така нарече положението от година половина Емил Коларов, председател на Асоциацията на заведенията.

„Гласуваха план в МЗ, в който основното е затварянето на нашите обекти. В един момент сегашния здравен министър зае този пост и тормозът върху нашите обекти започна по същия начин.

При наличието на безплантни ваксини да затваряш е недопустимо, искаме да се прегледа плана за действие при пандемията. И да забравят думата „Затваряне“, каза той по БНТ.

„Този план е малоумен. Докато тези хора не си подадат оставките ще протестираме, започваме от днес в пет града“, поясни той и допълни, че нямат политически искания. 

„Не може да затворите само заведенията, а всички други обекти да работят. Всички разходи се вдигнаха, а в същото време ни намаляват капацитета“, отбеляза Коларов. 

 Според него тяхната дейност не била да контролират дали хората си носят маските, дали са се ваксинирали. 

„Ако ще се затваря, да се затвори всичко за 2 седмици. Разходите ни се вдигат, а искат да ни ограничат работата. Трябва да ни компенсират за всички свободни места, които остават", каза още Коларов. Според него никой не казвал конкретно как ще ги компенсират.

В същото време председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев обяви също по БНТ, че сезира ДАНС и МВР за високата цена на тока за промишлеността.

„Подозираме, че се извършва саботаж и се застрашава националната сигурност. Затварят основни предприятия. Ще сте стигне до галопираща инфлация. БЕХ е виновен, той е монополист на пазара. Той манипулира пазара. 73% е разликата между нашата цена и цената в Германия. Това застрашава крехкото възстновяване на икономиката. Искаме оставката на БЕХ и на енергийния министър-очевидно не се справя“, посочи той. 

Велев каза и че днес цената продължава да е висока. „285 лева за мегават. Цената е пак номер едно“, отбеляза той.

„Има зловредно управление на енергетиката, министърът бездейства“, категоричен беше той. 

„Не можем да си позволим безкрайно отлагане на Плана за възстановяване, другите страни получиха вече аванс. Докога ще го бавят? Сигурно и следващо редовно правителство, после и служебно ще искат да го ревизират“, каза още Васил Велев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети