Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Благовест Кирилов уличи Нинова в лъжа: Членове на БСП не са присъствали при прегледа на кода

Политика

Благовест Кирилов уличи Нинова в лъжа: Членове на БСП не са присъствали при прегледа на кода

Благовест Кирилов уличи Нинова в лъжа: Членове на БСП не са присъствали при прегледа на кода - Tribune.bg
Снимка:

„Позволявам си да Ви пиша за втори път публично, защото днес за пореден път публично разпространихте откровено фалшива и манипулативна информация и се чувствам длъжен да защитя името и професионалната си репутация като заместник-министър на електронното управление и ресорен за удостоверяването на техническите устройства за машинно гласуване от страна на Министерство на електронното управление”. Това се посочва в отворено писмо до лидера на БСП Корнелия Нинова от Благовест Кирилов.

Той посочва, че като член на партията и напълно убеден, че някой я заблуждава умишлено, а това води до заблудата и на стотици хиляди български граждани, което е недопустимо.

„По повод на Вашето твърдение, че представител на БСП е присъствал при прегледа на кода мога да потвърдя, че това не е вярно. Видимо от записаните представители на партии, които могат да участват в прегледа на кода и в целия процес на удостоверяване на техническите устройства за машинно гласуване (виж тук: https://www.cik.bg/bg/ns02.10.2022/registers/validation ), представител на БСП не е записан. Споменавам и критериите, определени от ЦИК, на които следва да отговарят представителите: https://www.cik.bg/bg/decisions/1389/2022-09-05 .

Тук бих искал да Ви задам един въпрос – знаете ли какво представлява изходният кодът на машините? От трибуната на Народно събрание се чуха странни твърдения в тази посока, а Вашето изявление буди съмнение доколко всички включени в процеса са наясно за какво говорят.

Уважаема госпожа Нинова, оставам отворен за среща, на която да ви представя всички изготвени доклади и направени действия”, пише още Благовест Кирилов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати