Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Близнашки: Да говорим докато имаме възможност, виждам на хоризонта черните облаци на диктатурата

Политика

Близнашки: Да говорим докато имаме възможност, виждам на хоризонта черните облаци на диктатурата

Близнашки: Да говорим докато имаме възможност, виждам на хоризонта черните облаци на диктатурата - Tribune.bg
Снимка:

За хората с фуражки политиката е война, ще докарат страната до катастрофа в мирно време, опасява се професорът

Следващият парламент ще закрие специализираните съд и прокуратура и ще сътвори много проблеми. Тази прогноза направи в „Офанзива с Любо Огнянов“ по Нова ТВ преподавателят по Конституционно право проф. Георги Близнашки.

„Ще имат полза олигарси с висящи дела. То е ясно кои, нали целият хаос, който се създава, обслужва нечий интерес, има някаква цел. Нали не мислите, че тези хора се движат от „идеални подбуди“? Този театър на абсурда ще продължи, зад високопарните приказки за възстановяване на държавността ще наблюдаваме нови и нови заплахи срещу държавата. Те не си дават дори сметка какво правят“, смята професорът.

Той е категоричен, че съдебната власт трябва да бъде извън политиката, а част от сегашните политици правят всичко възможно да я политизират и да я направят инструмент за политическа репресия.

„Много е важно да се говори, докато все още имаме тази възможност. Много се заблуждавате (по отношение на съмнения от страна на журналиста, че може да се стигне до там). Вие не познавате манталитета на хората, които в момента по стечение на обстоятелствата, са начело на държавата. Хората с фуражки, разбират политиката като война. С опонента не се дебатира, той трябва да бъде унищожен. И това няма да спре“, продължи с друга мрачна прогноза той.

Според конституционалиста, генералите, които в момента управляват страната, говорят с термините на войната, защото това е техният начин на мислене.

„Това е техният манталитет, затова да Ви го кажа ясно – тези избори, които предстоят при много странни обстоятелства, са само репетиция за генералното събитие, което са президентските избори. От тях ще зависи съдбата на България. Защото тези хора, които в момента обсебват властта, ще докарат страната до национална катастрофа в мирно време. Виждам на хоризонта черните облаци на диктатурата“, предупреди Близнашки.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп