Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Близнашки: Знам, че този парламент ще бъде гротеска

Политика

Близнашки: Знам, че този парламент ще бъде гротеска

Снимка:

Не можеш непрекъснато да атакуваш собственото си правителство и да чакаш държавата ти да има престиж по света

Нашата Конституция е най-добрата в Централна и Източна Европа. Промяната в Конституцията няма да доведе до нищо добро. Това заяви пред БНТ професорът по конституционно право и бивш служебен премиер Георги Близнашки.

„Защо е този ужас от прокуратурата? Сега на прицел е прокуратурата, който и да стане прокурор ще бъде подложен на критика. Ако се въведе политически контрол над главния прокурор, то значи намеса на политиката в прокурорската и съдебна система“, коментира той предложенията на част от новите партии в НС.

„Всички много бързаха вчера в парламента, но още нямат мнозинство. Вчера бе сбъркана и процедурата - първо трябваше да се избере председател на НС, а те пуснаха речите“, разкри проф. Близнашки и допълни:

„Знам, че този парламент ще бъде гротеска, но се радвам че го има. Мечтата на задкулисието е президентска държава. Това искаха да се случи след протестите от лятото на изминалата година“.

„В този парламент ще наблюдаваме такива грозни сцени, но е по-добре да го има този орган. Като познавам някои хора, които застанаха на трибуната на парламента, бедна ни е фантазията. Ще има и правителство - няма да пропуснат, все пак са влезли в политиката по странно стечение на обстоятелствата“, каза преподавателят по конституционно право.

По думите му трябва да има редовен кабинет. Алтернативата е да направят абсурдно служебно правителство със странни екземпляри.                                                                    

„Нали са десни и реформатори? Сега е време да изчезне комунизмът завинаги. Но няма да стане - зад тях стоят и други хора“, категоричен бе бившият служебен премиер.

Когато Христо Иванов бе в моето правителство, за чиято кандидатура нямах избор заради отхвърлени няколко предложения, беше просто адвокат с прекратени права, съобщи Близнашки.

„Много добри впечатления имам от работата на Даниел Митов“, разкри бившият служебен премиер за номинацията на ГЕРБ за министър-председател.

Ива Митева се изкуши да „хване ножа“, да видим дали ще удържи фронта. Дано покаже воля и характер, завърши преподавателят по конституционно право.    

Сега има коалиция Анти-ГЕРБ, това не създава условия на диалог. След няколко месеца нещата ще бъдат други, категоричен е Близнашки. 

„Много е важно да се избере държавен глава с отговорно поведение. Румен Радев.... Не можеш непрекъснато да атакуваш собственото си правителство и да чакаш държавата ти да има престиж по света. Нужен е мъдрец, а не човек, който размахва юмрук за щяло и нещяло“, коментира той поведението на президента.                                                                                                     


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още