Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Близо 14 000 заявления са постъпили за гласуване в чужбина

Политика

Близо 14 000 заявления са постъпили за гласуване в чужбина

Близо 14 000 заявления са постъпили за гласуване в чужбина - Tribune.bg
Снимка:

Ваксинират членове на СИК по райони, карантинираните ще подават заявление да общината

Имаме 13934 потвърдени заявления от наши сънародници за гласуване в чужбина. От Великобритания са подадени 3277 заявления, от Германия – 2759, от Испания-1390, САЩ – 950. Това съобщи на брифинг на ЦИК говорителят на комисията Таня Цанева.

Друго по-важно наше решение е за възнагражденията за РИК и СИК. Увеличихме с 50 % заплащането на членовете за СИК, обясни тя.

Ваксинирането срещу COVID-19 ще става по райони.

До 12 февруари ще имаме поименен членски състав на РИК. За СИК мислим, обсъждаме как те да могат да бъдат подадени, ако има възможност по-рано, срокът, в който се назначават е до 3 март. Ако има възможност с малко по-ранно назначаване, поясни Цанева.

Карантинираните избиратели ще подават заявление да общината, за да бъдат част от мобилните секции.

Проведохме среща със здравния министър, като те в предходния ден ни бяха изпратили изготвените от тях указания по отношение на мерките, добави Цанева.

Според министъра се очаква в края на следващата седмица вече да имаме указания и протокол, но ще имаме материал, на базата на който ще можем вече да създадем и ние правила, каза Цанева.

Димитър Димитров информира, че до довечера повече от половината РИК ще бъдат регистрирани. А до момента 2 партии и 3 коалиции са подали заявления за участие на изборите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети