Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БНБ питали ЕЦБ дали могат да бъдат служебни премиери и им казали категорично „не“?

Политика

БНБ питали ЕЦБ дали могат да бъдат служебни премиери и им казали категорично „не“?

БНБ питали ЕЦБ дали могат да бъдат служебни премиери и им казали категорично не? - Tribune.bg
Снимка:

„Ако правилно съм информиран, управителят на БНБ е питал ЕЦБ дали може да стане служебен премиер и отговорът е бил категоричен - само след оставка от поста. Което никой с акъла си няма да направи, разбира се, когато пред него е цял мандат като управител“.

Това пише в профила си във Фейсбук финансист и бивш народен представител.

„БНБ отпадат, Росен Желязков е политизиран, омбудсман и зам.-омбудсман няма, Димитър Главчев е също политизиран. Остават двамата заместници в Сметната палата, с единия от които съм работил заедно, когато беше в НАП и съм с прекрасни впечатления, макар в Сметната палата да бе номинация на ГЕРБ, а другата е на ДПС. Сложна задача пред президента - домовата книга е с две имена... Цялата им съдебна реформа на шарлатаните е такава“, пише още Кадиев.

С интересна спекулация по темата се включва и Ивет Добромирова –медиен координатор на някогашния служебния премиер Марин Райков и ръководител на пресслужбата на служебното му правителство.

„Радев каза, че ще ги кара по домова книга. За мен това означава, че ще почне от най-високия пост и ще върви подред. Той няма да пропусне да се възползва от възможността да покаже как работят тези промени с дълга редица отказали му да заемат поста “премиер”, струва ми се“, прогнозира тя.

„Да са мислили великите конституционалисти, които са направили тази поправка точно, за да има такъв премиер. И пак да кажа - не мисля, че Радев ще пропусне да се възползва от тази високо вдигната топка“, смята Добромирова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети