Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Богомила Корманова и Минко Даскалов са новите младежки делегати на България към ООН

Политика

Богомила Корманова и Минко Даскалов са новите младежки делегати на България към ООН

Снимка:

Имената им бяха обявени от зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев и зам.-министъра на младежта и спорта Николай Павлов

Богомила Корманова и Минко Даскалов са новите  младежки делегати от България към ООН с мандат 2019-2020 г. Техните имена бяха обявени на официална церемония в Министерството на външните работи от зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев и зам.-министъра на младежта и спорта Николай Павлов.

Богомила Корманова е в четвърти курс в Университета за национално и световно стопанство в София, специалност „Финанси и счетоводство с преподаване на английски език“. Била е стажант в посолството на САЩ, а към този момент работи във финансовия сектор. Минко Даскалов е завършил Университета на Глазгоу във Великобритания със специалност „инженер по електроника и електричество“. В момента работи като мениджър.

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев призова новите младежи-дипломати да изпълняват задачите си с достойнство и с компетентност.

"На първо място бъдете горди българи, на второ - умерени дипломати и не на последно място бъдете дръзки млади хора ‘‘, заяви  Георг Георгиев. Той благодари на председателя на Дружеството за ООН Иван Гарвалов. За 13-а поредна година програмата „Български младежки делегати към ООН“ се координира от Дружеството за ООН в България в партньорство с Министерството на външните работи.

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов подчерта традиционния интерес към програмата. ,,За мен е удоволствие в качеството ми на заместник-министър на младежта и спорта, но и като млад човек, който работи за развитието на страната, да съм част от това събитие. Програмата „Български младежки делегати към ООН“ е уникална и винаги давана за пример за качествено младежко участие‘‘, подчерта заместник-министърът на младежта и спорта.

Българският младежки делегат към ООН се включва в делегацията на България към Общото събрание на ООН и Комисията по социално развитие на Икономическия и социален съвет на ООН и работи по решенията на световната организация за младежта.

Тази година селекционната кампания за младежки делегати към ООН отново се проведе в четири кръга. До последния етап достигнаха 9 младежи от първоначално явилите се над 150 кандидати. Финалистите се явиха на интервю пред жури, в което участват представители на Министерството на външните работи, Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Дружество за ООН в България, Национален младежки форум, Асоциация за подпомагане на академичната общност и Българска платформа за международно развитие.

Позицията на младежки делегат към ООН съществува в около 40 държави от целия свят. С програмата „Български младежки делегати към ООН“ България се нарежда сред страните - лидери в световен и европейски план, които разпознават младите хора като равностоен партньор в процеси на вземане на решения на национално и международно равнище.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още