Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Банов: Близо 250 милиона лева са предвидени за култура през 2021 година

Политика

Банов: Близо 250 милиона лева са предвидени за култура през 2021 година

Банов: Близо 250 милиона лева са предвидени за култура през 2021 година - Tribune.bg
Снимка:

Според него държавата в момента се справя не просто добре, а отлично с кризата

За сектор култура през предстоящата година ще бъдат отделени близо 250 милиона. Това заяви министърът на културата Боил Банов. Увеличението е с 28 милиона лева. Очакват се и още 25 милиона лева до края на годината.    

„Достатъчно, когато говорим за култура, никога няма. Но са сериозна инвестиция в устойчивост и в тези трудни времена“, каза министърът.

Според него държавата в момента се справя не просто добре, а отлично с кризата. По негово мнение страната ни се ръководи изключително успешно в тези тежки времена. Премиерът Борисов е възложил на Банов експериментално и съвсем безплатно на всички културни събития в страната да се правят антигенни тестове, за да има спокойствие у хората. В момента се разработва механизмът, за да започне да се случва това.

Въобще не може да се разговаря за политики на затваряне на културата, категоричен беше министърът.

„Няма да има такова нещо. То не е необходимо. Необходима е дисциплина, необходимо е знание. Най-защитени в държавата са културните пространства“, категоричен е Банов.

Министърът на културата заяви, че лично тръгва на проверки в цялата страна, за да се увери, че хората могат спокойно да потребяват култура.

Близо 250 милиона лева са отделени от бюджета за догодина за култура. Инвестирано е много сериозно в хората, увеличението на доходите е 10%. Осигурени са над 6,3 млн. лева във фонд „Култура“, с който тази година бяха подпомогнати свободните артисти.                    

Продължава работата по ключови политики. Добавени са средства за археология и опазване на културното наследство. Очаква се през следващата седмица да мине нов закон за подобряване на киното, кинопроизводството и киноразпространението, става ясно от думите на Боил Банов.                                                                                                                              


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Боил Банов, хора

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати