Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Болници изцяло за COVID пациенти иска БСП

Политика

Болници изцяло за COVID пациенти иска БСП

Снимка:

Да се проведе мащабна разяснителна кампания, поискаха от опозицията

Болници изцяло за Covid пациенти искат социалистите, стана ясно от декларация от името на ПГ на БСП, която представи проф. Георги Михайлов. По думите му не всяка болница следва да се включи в борбата със заразата и така ще се предпази здравето на медиците. От опозицията поискаха още безплатни тестове за всички български граждани и изнесени пунктове за тестване.

"Има сериозни проблеми в първи план при тестуването и установяването на заразоносители. Тези проблеми са много сериозни, тъй като на територията на Европа още през лятото, а сега и в Словакия, бяха създадени условия, не да се стоварват контейнери пред болниците, не да се правят ковид звена, а да бъдат създадени изнесени пунктове, в които хората да не се нареждат на опашки по 200-300 души с опасност да се заразят изследванията. Също така тестовете трябва да бъдат безплатни за всички български граждани", обясни депутатът.

"Да се проведе мащабна разяснителна кампания, която да представи реалните параметри на заболяването, а не да се говорят небивалици. Тази паника се създаде изкуствено и сега берем плодовете й", посочи проф. Михайлов, а думите му бяха посрещнати с недоумение в залата.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още