Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бонев призна, че са подценени темата с ДС-родата на Терзиев

Политика

Бонев призна, че са подценени темата с ДС-родата на Терзиев

Бонев призна, че са подценени темата с ДС-родата на Терзиев - Tribune.bg
Снимка:

Към онзи етап преценихме, че няма да е чак толкова голям комуникационен проблем, обясни той

"Обемът и ефектът на атаката срещу кандидата на "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Спаси София" за кмет на София Васил Терзиев заради принадлежността на неговия баща, дядо и други роднини към ДС се подцени. Васил Терзиев беше достатъчно коректен в рамките на преговорите преди номинирането му да даде информацията за миналото на неговите роднини. Ние не бяхме изненадани от този факт, към онзи етап преценихме, че той няма да е чак толкова голям комуникационен проблем. Същевременно обаче искам да направя доста сериозно разграничение между социалните мрежи и реалния живот на терен. За последните 10 дни организирахме близо 40 събития с граждани в доста квартали на София, откакто започна кампанията. Единици са тези, които въобще повдигат темата за Държавна сигурност".

Това обяви пред БНР Борис Бонев, кандидат за водач на листата общински съветници на обединението за участие в местните избори в София - ПП, ДБ и "Спаси София".

Той заяви, че неговото семейство е преживяло репресии, но се е научило да прощава и не иска обединението да стане жертва на подобно изместване на погледа от важните неща, за която дори кандидатът им не носел отговорност.

"Важното е, че още в началото на преговорите на масата беше поставена целта - София да получи бърза модернизация и развитие след местните избори. София да бъде спасена от 18-годишното управление на ГЕРБ. През тези години градът ни не навакса, дори изостана от конкурентите си. Виждам огромния потенциал на нашия град, който се пропилява от неамбициозни, корумпирани и некомпетентни хора".

Той подчерта, че по-ранното излизане на терена на кампанията цели да покаже, че от обединението са отворени и готови да отговорят на въпросите на хората.

„Мащабни инвестиции в кварталите. Борба срещу корупцията. София - чист, зелен и подреден град. Ще инвестираме средствата на София в такива ремонти, които да оправят градската среда от фасада до фасада, а не на кръпки и на парче. Има над 30 терена, които са подходящи за монтажни паркинги. Като за четири години могат да бъдат започнати поне 20 паркинга, а приведени в експлоатация - поне 10. Екипът ни има подготвени голям брой промени в общинските наредби, за да се намали до минимум човешкият, субективният фактор. Планира се промяна на управлението на Столичен инспекторат“, обеща той.

„Спаси София" няма да мълчи за проблемите, както и досега. Компромис със София няма да правим. Ако комфортът на националната власт е за сметка на реформите в София, то нашите партньори ще трябва да си търсят друг коалиционен партньор. Не сме се блъскали 14 години с толкова усилия и труд, за да може накрая всичко това да бъде хвърлено в кофата“, закани се още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети