Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борис Бонев: Целта е победа на кметските избори на първия тур и мнозинство в общинския съвет

Политика

Борис Бонев: Целта е победа на кметските избори на първия тур и мнозинство в общинския съвет

Борис Бонев: Целта е победа на кметските избори на първия тур и мнозинство в общинския съвет - Tribune.bg
Снимка:

„Местните избори са нашата цел, независимо от това колко предсрочни национални вота ще има. Водим разговори за София, а не за национална политика“, обяви пред БНР Борис Бонев, председател на „Спаси София“.

И посочи целта на партията – „победа на кметските избори на първия тур, мнозинство в Столичния общински съвет и да се покаже, че столицата може да се управлява по по-добър, прозрачен и честен начин“.

Той уточни, че разговорите с „Продължаваме промяната“ са на начален етап, но важното е желанието да няма делене:

„Добре за София е да има обединение. След години на нищоправене, на забавени и на неосъществени реформи, новият мандат на управление в града трябва да има достатъчно високо обществено доверие, за да може да се случват и непопулярни реформи. Местната власт е по-близка до хората и ако тя се случва добре, много по-голям ще бъде ефектът върху качеството на живот на всеки един човек“, твърди той.

Според Бонев от ГЕРБ ги е страх, че ще загубят София и че „провалите, станали символ на тяхното управление, са разбрани от хората“.

Неразбирателство и лоша комуникация, по думите му, са в основата на напрежението около новата реформа за пътуване в градския транспорт на София. Кварталите трябва да са във фокуса на новата местна власт, категоричен е председателят на „Спаси София“, защото „тази мизерия, в която живеем, трябва бързо да бъде променена“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати