Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борис Ячев: Ако оставките продължат, има проблеми с намирането на хора за изпълнителната власт

Политика

Борис Ячев: Ако оставките продължат, има проблеми с намирането на хора за изпълнителната власт

Борис Ячев: Ако оставките продължат, има проблеми с намирането на хора за изпълнителната власт - Tribune.bg
Снимка:

Има определен кръг медии, които се хранят от определени икономически групировки, които имат за цел дестабилизирането на властта

Не бива да се бърза с подаването на оставки преди да има резултати от назначените от прокуратурата проверки. Това мнение изказа пред БНТ председателят на Комисията за борба с корупцията в Народното събрание Борис Ячев. Той коментира поредицата от оставки, свързани със закупуването по занижени цени на престижни недвижимости.

„Подобна елипса, в която е изпаднало обществото и представителите на изпълнителната власт, няма да доведе до добро“, коментира той. Според Ячев, ако се продължава по същия начин, ще има проблеми с "намирането на хора за влизане в изпълнителната власт".

Депутатът от НФСБ каза, че скандалите се разработват основно за представителите на изпълнителната власт, докато за хората от съдебната власт и от опозицията се пише по-малко.

 „В момента има определен кръг медии, които се хранят от определени икономически групировки, които имат за цел дестабилизирането на властта“, заяви още Ячев.

Той заяви, че парламентарната комисия, която ръководи, има доверие в антикорупционната комисия КПКОНПИ и добави, че излизането в отпуск на нейните председател и зам.-председател затрудняват работата ѝ и вземането на решения за нови разследвания.

Ячев добави, че би се притеснил по повод обвиненията срещу Пламен Георгиев и неговия заместник Антон Славчев за придобитите от тях имоти, само ако проверките изнесат смущаващи факти и парламентарната комисия трябва да се занимае с тяхното отстраняване.

Според Борис Ячев няма нищо смущаващо и във високите наказания, отсъдени на бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, тъй като обществените очаквания за санкциониране на корупцията по високите етажи на властта са били именно за строги санкции.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати