Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борис Ячев от НФСБ обвини БСП в симпатия към Васил Божков

Политика

Борис Ячев от НФСБ обвини БСП в симпатия към Васил Божков

Борис Ячев от НФСБ обвини БСП в симпатия към Васил Божков - Tribune.bg
Снимка:

От ГЕРБ сигурни, че хората ще си кажат мнението през април

Борис Ячев от НФСБ обвини БСП в открита симпатия към избягалия в Дубай хазартен бос Васил Божков.

„Държавата е предприела действия за отнемане на незаконно придобития му бизнес, а в мотивите казвате, че държавата въвежда монопол за успешно развит бизнес. Покровителство на двамата братя /Бобокови б. р./ от кръга на Румен Радев го няма. Какво е това политическо харакири към червените кметове, които обвинявате, че са участвали в много от програмите на правителството“, попита юристът от НФСБ.

В допълнение колегата му от ГЕРБ Красимир Ципов подчерта, че темата за противодействие на корупцията е важен приоритет в управленската програмата на правителството и МВР.

„2018 г. за корупция в структурите на МВР са образувани 1670 досъдебни наказателни производства. 2013г. и 2014г. те са били малко над 500. Най-много са против данъчната система. Бяха предприети и други организационни мерки - Единен каталог за корупционни престъпления, бяха сформирани от МВР постоянни екипи за борба с КПКОНПИ и Прокуратурата“, изтъкна Ципов. Той отбеляза и престъпленията против финансовите интереси на ЕС като за първото 6 месеца на 2020г. са образувани 15 такива досъдебни производства за организирани престъпни групи за данъчни престъпления или злоупотреби със средства от ЕС.

„В заключение искам да обърна внимание на изказването на Румен Радев, който призова за повече светлина в работата на ораните, които разследват корупцията по високите етажи на властта. Два примера – процедурата за доставка на 290 високопроходими автомобила за границата, тя приключи за 50 дни. Председател на комисията на оценяване е човек от кабинета на тогавашния МВР шеф, променени са спецификациите, за да се спечели поръчката от определен кандидат. Този, който призовава и казва, че при него няма да се краде, той трябва да каже как се избират тези комисии. Призовавам колегите си да гласуват против този вот и да помислим как държавата да върви напред“, апелира Ципов.

Неговият колега от ГЕРБ Тома Биков го допълни с думите, че този пети вот на БСП ще бъде отхвърлен.

„Този вот ще бъде отхвърлен и това е добра новина за вас, защото сте най-малко готови за избори. Имате вътрешно-партийна работа и след това да кажете на българските граждани накъде да тръгнат, защото сега ще тръгнат най-малко в пет посоки. Ако мине вота, отиваме към служебен кабинет. Президентът и вие искате да предизвикате политическа криза, без да знаете как ще я решите“, категоричен е Тома Биков.

Той призова социалистите да отидат при протестиращите и да развеят червеното знаме, за да видят какво ще се случи.

„Моделът на управление на държавата е представителна демокрация и се ходи на избори. Как ще управлявате без мнозинство. Отечественият фронт е сравнително успешна форма, ако зад вас стоят щиковете на някоя армия. Аз съм сигурен, че хората ще си кажат мнението на редовни избори през април“, коментира в заключение Тома Биков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети