Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борис Ячев: Това е единственият бюджет, който може да се приеме по време на криза

Политика

Борис Ячев: Това е единственият бюджет, който може да се приеме по време на криза

Снимка:

Най-лесно беше да се обяви тотална карантина, но не го направихме, за да няма фалити

"Дебатът за бюджета беше спокоен, защото това е единственият бюджет, който може да се приеме по време на криза", заяви пред Канал 3 Борис Ячев, зам.- председател на НФСБ и зам.-председател на ПГ на Обединени патриоти.

"Заложени са ефективни мерки, които ще помогнат на бизнеса и на най-уязвимите хора. Минималната пенсия става 300 лева. Трябва да бъдем реалисти и сдържани в обещанията си", добави още той.

 "Мерките са внимателно обмислени и целят да не се струпват хора, да се пази дистанция. Най-лесно беше да се обяви тотална карантина, но не го направихме, за да няма фалити", обясни още Ячев.

"Валери Симеонов още от началото на месеца призова да се затворят училищата и детските градини. Този вариант на мерките щади икономиката и бизнеса", добави той.

"В бюджета се обръща еднакво внимание на обществения сектор и на частния. Никога досега болниците не са получавали такова финансиране", категоричен бе Ячев.

"За затваряне на зимния туризъм са държави, които не разчитат прекалено на такъв туризъм. Българските курорти са добре защитени и всички мерки се взимат, за да не се разпространява  COVID-19", убеден е Ячев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още