Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борислав Белазелков: Въпросът с легализиране на гей браковете не е обсъждан

Политика

Борислав Белазелков: Въпросът с легализиране на гей браковете не е обсъждан

Борислав Белазелков: Въпросът с легализиране на гей браковете не е обсъждан - Tribune.bg
Снимка:

Въпросът с легализиране на гей браковете у нас не е обсъждан въобще, заяви кандидатът за член на Конституционния съд Борислав Белазелков на въпрос дали ПП-ДБ са искали подобно нещо от него. Преди началото на изслушването си в конституционната комисия той заяви, че не вярва да има проблеми с процедурата за избор на конституционен съдия, а на въпрос дали ще бъде избран, Белазелков отговори: „Е, ще видим“.

По отношение на това какъв хонорар е взимал за обучението на нотариуси през 2015 г. през Министерството на правосъдието кандидатът за конституционен съдия отвърна, че не помни, но „има данъчна декларация и може да се провери“.

Относно оневиняването на Джок Полфрийман кандидатът на ПП-ДБ заяви: „Няма съдии, които да са искали оневиняването му. Нито един съдия не е искал оневиняване на Полфрийман. Когато съдът е преценил, че целта на наказанието е постигната и Полфрийман се е поправил, тогава тръгнал скандалът с неговото предсрочно освобождаване“. На въпрос, свързан с имотни сделки, Белазелков разясни, че е подарил апартамент на своята племенница и половин апартамент кръщелника си и това е всичко.

Съдия Белазелков заяви, че не се притеснява и няма проблем с подписа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски за неговата номинация.

Той уточни, че всеки има право да се подпише или не в подкрепа на конкретна кандидатура и напомни, че името му е кандидатура на Христо Иванов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети