Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борислав Гуцанов, БСП: Следващата седмица ще има решение за парите за АПИ

Политика

Борислав Гуцанов, БСП: Следващата седмица ще има решение за парите за АПИ

Борислав Гуцанов, БСП: Следващата седмица ще има решение за парите за АПИ - Tribune.bg
Снимка:

„Ситуацията е безпрецедентна, защото един казус, забъркан по време на управлението на ГЕРБ, не се е решил по време на служебния кабинет, нито на първия, нито на втория. Сега се чудим как да направим така, че фирмите да си вземат парите, да имаме нормални пътища и заедно с това, да има контрол, тъй като говорим за 1,2 млрд. лева“, заяви депутатът от БСП и председател на парламентарната комисия по транспорт Борислав Гуцанов в кулоарите на Народното събрание по повод скандала с парите за Агенция „Пътна инфраструктура“.

Припомняме, че вчера Парламентът не прие нито едно от предложенията по какъв начин АПИ да се разплати по договори с пътни фирми за поддръжка и ремонт.

На въпрос какъв е изходът Гуцанов каза следното:

„Аз не съм сигурен, че е отхвърлен шансът за получаване на пари. Ще направим така, че фирмите да си получат парите, да са спокойни и да няма повече подобни ситуации, в които ни е вкарало предното управление на ГЕРБ. Това ще го направим по два начина. Или ако е необходимо ново решение на Народното събрание, така че да освободим министър Караджов правилно да си свърши своята работа. Той се старае безкрайно много през последните няколко седмици да го реши този казус. Пак казвам казус, който изобщо не е създаден от него или от тази коалиция. Това, което също е необходимо, е да има един добър диалог вътре в коалицията, защото в желанието за решаване не винаги трябва да се бърза, за да се стигне до Народното събрание. Но могат да бъдат спокойни фирмите, че решение по темата ще има“.

„Предстои и актуализация на бюджета, така че ще се даде решение от страна на Народното събрание да бъдат дадени тези средства, а ако трябва след това ще бъдат взети от актуализацията. Затова казвам парите да бъдат дадени сега, за да могат да се отремонтират пътищатаи хората да си получат тези средства, които са заработили. Но пак повтарям за втората част от парите трябва да има и ясен контрол, защото договорите както са подписвани, будят много въпросителни“, посочи депутатът от БСП.

На въпрос защо тогава вчера БСП е подкрепила предложението на ПП, той отговори така:

„Ние гласувахме за това предложение, в което се отпускаха 600 милиона и за вторите да има ясен контрол. Мисля, че е пределно ясно, това, което направихме. От една страна да бъдат отпуснати тези средства, но от друга страна ние не можем да носим отговорности за много неща, които се случваха през последните няколко години по време на управлението на ГЕРБ. Аз не считам, че има някой българин, който да не е наясно, че и цените на пътищата бяха доста завишени, некачествено направени. В момента ние се чудим как да излезем от ситуация, вкарани от предното управление“.

„Ще има решение следващата седмица. Силно се надявам, че пътищата наистина ще се строят на разумни, реални цени и ще бъдат извършвани качествено, а не това, което се случваше през последните десет години“, категоричен бе Гуцанов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати